Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Cijeli projekt odradili – studenti

Autor: Marijana Roščić

29.04.2010. 22:00
Cijeli projekt odradili – studenti

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U organizaciji sudjeluje 20-ak studenata koji su odradili cijeli posao, od osmišljavanja plakata i programa pa do uigravanja za predstavu


Kako bi svoj studij i područje djelovanja približili drugima skupina studenata s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti osmislila je projekt “Ritam kulturizma” koji će se održavati od 10. do 14. svibnja, a u sklopu kojeg će se održati niz zanimljivih predavanja, radionica, izložba fotografija i drugih manifestacija kao što je snimanje milenijske fotografije i predstava “Gunter i Kata”. Tematska područja su podijeljena po danima tako da će se održati predavanja iz urbanog turizma, marketinga u turizmu i gastroturizma.
Svoja gostovanja su najavili Nikola Bašić, Goran Pavel-Šantek, Vinko Bakija i drugi stručnjaci, a zanimljivost ove manifestacije je i to što su neki studenti pripremili svoja predavanja. Tako će studentica Lovorka Sršen govoriti o turističkim sloganima, Tamara Milković o utjecaju niskotarifnih kompanija na razvoj urbanog turizma, Karla Samarđić o ljepotama hrvatske gastronomije i drugi. Iako ih je mnogo više, suorganizatorice Gabrijela Vidić, Tea Strikoman i Marija Petrušić su nam iznijele više informacija o samom projektu. Tako smo saznali da u organizaciji sudjeluje 20-ak studenata koji su odradili cijeli posao, od osmišljavanja plakata i programa pa do uigravanja za predstavu. Projekt potpomažu Studentski zbor i Turistička zajednica Grada Zadra, a još se očekuju neka sponzorstva.


 MORSKA HARFA




Još danas se zainteresirani mogu prijaviti na Novom kampusu i u sveučilišnoj zgradi na obali kako bi sudjelovali u snimanju milenijske fotografije “Morska harfa”. Za snimanje fotografije zadužen je naš proslavljeni fotograf Šime Strikoman, koji je i osmislio temu morske harfe za ovu milenijsku fotografiju. Prilikom prijave moguće je ostaviti simboličan novčani prilog koji će se darovati Dariji Šimunov. Na Dan kulturnog turizma (prema obilježavanju Hrvatske turističke zajednice) 14. svibnja obavit će se snimanje fotografije na zadarskoj rivi u 11 sati. Organizatori pozivaju sve one koji će obilježiti ovu manifestaciju da odjenu narančaste ili bijele majice te da dođu pola sata ranije kako bi se na vrijeme “posložila” morska harfa. Moguće je izraditi fotografije uz cijenu od 15 kuna. Zamišljen je i performans, odnosno sviranje harfe na način da sudionici koji budu tvorit žice mijenjaju svoj položaj.


 NAJLJEPŠE LJETNE FOTOGRAFIJE


Do 5. svibnja traje natječaj za izbor “Najljepše ljetne fotografije”. Sudionici trebaju izraditi fotografiju (A4-format) koju treba predati na porti Novog kampusa te uz nju priložiti kratku priču/pjesmu/komentar autora zašto je baš ta fotografija najljepša kao i osobne podatke (ime, prezime, kontakt broj). Fotografije će biti izložene u razdoblju od 10. svibnja 2010. do 13. svibnja 2010. na Novom kampusu, gdje će se moći glasovati. Pobjednička fotografija bit će nagrađena.