Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Iznad bolničke kuhinje – predavaonica s bibliotekom

Autor: Teuta Babajko Jamičić

29.04.2010. 22:00
Iznad bolničke kuhinje – predavaonica s bibliotekom

Foto: Vedran SITNICA



Zadarska Opća bolnica gotovo godinu dana nakon otvorenja bolničke kuhinje nastavlja s uređenjem gornjeg kata novoizgrađenog objekta. Prioritet je velika predavaonice s bibliotekom, za čiju je izgradnju i uređenje već zaključen i natječaj. Ako tijekom žalbenog roka, koji još uvijek traje, ne bude nekakvih nepredviđenih događanja, predavaonicu s bibliotekom, po svemu sudeći, gradit će splitska tvrtka “Alkom”, koja gradi i Polikliniku na zadarskoj Relji.
Kako je pojasnio dr. Dario Nakić, ravnatelj zadarske Opće bolnice, natječaj za izvođača radova je završen, a najpovoljnija je ponuda splitskog “Alkoma”. No treba čekati istek žalbenog roka da se izvođač radova službeno izabere.
– Na katu objekta u kojemu je prošle godine otvorena bolnički kuhinja bit će biblioteka, predavaonica i restoran za zaposlene. Ulaganju u znanje sada smo dali prednost i odlučili se za izgradnju, odnosno uređenje predavaonice s bibliotekom na sjevernom dijelu zgrade. Predavaonica će imati 110 sjedećih mjesta, a moći će se i pregraditi paravanom, govori dr. Nakić.
Vrijednost građevinskih radova iznosi 900 tisuća kuna. Što se tiče opreme, predavaonicu i biblioteku zajednički će opremiti bolnica i Sveučilište u Zadru, koje će nove sadržaje koristiti za potrebe programa Studija sestrinstva. Oprema će stajati oko 300 tisuća kuna.