Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ne treba sve gledati kroz poraz u Rijeci

Autor: Šime Ćurko

29.04.2010. 22:00
Ne treba sve gledati kroz poraz u Rijeci

Foto: Vedran SITNICA



Točno je da smo izgubili četiri utakmice za redom, ali ne treba samo po tome ocjenjivati ovu sezonu. Dogodile su se i mnoge pozitivne stvari i mislim da nije sve tako loše


Do ove sezone bio je jedan od mnogih koji su prošli nogometnu školu na Stanovima, ali pravu igračku afirmaciju u matičnom klubu nikad nisu doživjeli. Početkom ove sezone u redovima zadarskog prvoligaša sjetili su ga se i vratili natrag. Prethodno je nogomet igrao u Velebitu, onda kratko i u Imotskom gdje ga je trenirao otac Stanko, a posljednji klub prije Zadra bio mu je Primorac. Ušao je na mala vrata na Stanove, ali se nakon 27 kola može reći da je možda i najveće otkriće.
– U početku sam igrao znatno manje. Nisam baš s tim bio oduševljen, ali znao sam da trebam čekati. Uostalom, nikad prije Zadra nisam igrao u Prvoj ligi i nije lako doći iz dva ranga nižeg natjecanja među najbolje hrvatske momčadi – naglasit će Antonio Mršić koji se premetnuo u prvog klupskog strijelca. Zabio je Mršić pet golova, jedan manje od Ivana Santinija. Zanimljivo je da je od četiri utakmice na kojima je Antonio bio strijelac Zadar izgubio – tri. Ipak, treba reći i to da Mršić nije klasičan napadač.
Teško na boku
– Jedan od problema je bila i moja pozicija u momčadi. Uglavnom sam igrao na lijevom boku, a to za mene nije najidealnije mjesto. U Rijeci se na zagrijavanju ozlijedio Santini, pa sam igrao lijevog veznog ili zapravo povučenog napadača. Kad bih mogao birati uvijek bih potpisao tu poziciju. Međutim, u formaciji 3-5-2 to je mjesto kojeg je teško igrati i zato sam zadovoljan s onim što sam dobio.
Na Kantridi je Mršić zabio dva gola, oba iz prekida. Najprije je realizirao jedanaesterac, a potom i pogodio iz slobodnog udarca.
– Bio sam presretan zbog ta dva gola i našeg vodstva. Nažalost, sve to zadovoljstvo na kraju se pretvorilo u veliko razočaranje. Nije mi jasno kako smo izgubili tu utakmicu, ali smo je izgubili. Možemo žaliti za tim bodovima, no to nam neće biti od koristi.
Jedina stvarna korist Zadru bila subotnja pobjeda protiv Lokomotive.
– Lokomotivu moramo pobijediti i s ta tri boda bili bismo sasvim blizu ostanka. Ukoliko se poklope neki drugi rezultati možda bismo već tada osigurali da i dogodine igramo u Prvoj ligi.
Mršić je siguran da je momčad zaboravila na riječka događanja.
– To je sport, u jednoj minuti sve se može okrenuti. Ni Ciboni još dugo neće biti jasno kako su izgubili utakmicu od Partizana. Mi smo na sličan način izgubili već dvije utakmice i valjda smo lekciju konačno naučili, a to je da se igra dok sudac ne označi kraj.
Stariji će povući
Zadar, poput Dinama, iz utakmice u utakmicu propušta priliku potvrditi ovosezonski cilj. Momčad iz Maksimira već dva kola ne uspijeva osigurati titulu prvaka, a Zadrani uporno propuštaju meč lopte vrijedne ostanka u ligi.
– Sljedeću meč loptu nećemo propustiti. Istina je da imamo i dosta mladih igrača, ali ima i onih koji imaju iskustva igranja ovakvih utakmica. Očekujem da će ti igrači povući cijelu momčad i da ćemo se na kraju radovati pobjedi.
Zadarski ljevak smatra da aktualna sezona ima mnogo više svjetlijih negoli tamnih trenutaka.
– Točno je da smo izgubili četiri utakmice za redom, ali ne treba samo po tome ocjenjivati ovu sezonu. Dogodile su se i mnoge pozitivne stvari i mislim da nije sve tako loše. Da smo pobijedili u Rijeci danas bi se govorilo da je sve dobro. Tako je to, nekad jedna utakmice sve okrene, iz bijelog u crno ili obrnuto. Mi smo imali nesreću da nam se na Kantridi dogodilo ono prvo.


 USPJEŠNA SEZONA MRŠIĆEVIH




Stanko Mršić, Antonijev otac, čvrsto drži kormilo Cibalije. Kapetan Stanko vodi Slavonce prema Europi, što je jedno od većih iznenađenja ove sezone u Prvoj HNL.
– Otac ima malo straha prije posljednje tri utakmice jer kaže da mu se čini da su igrači previše slavili nakon pobjede protiv Dinama u prošlom kolu. Vjerujem da će Cibalia na kraju izboriti Europsku ligu i da će Zadar ostati u ligi. Tada ćemo svi moći reći da nam je obitelj imala uspješnu sezonu.


 MRŠIĆEVI GOLOVI


17. kolo: Zadar – Hajduk 1:2 (1)
22. kolo: Croatia S. – Zadar 1:2 (1)
25. kolo: Sl. Belupo – Zadar 2:1 (1)
27. kolo: Rijeka – Zadar 3:2 (2)