Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Radovi gotovi do sezone

Autor: Alenka Festini

29.04.2010. 22:00
Radovi gotovi do sezone

Foto: Alenka FESTINI



Kraj projekta istezališta za brodice mnogi paški ribari, ali i gotovo svi vlasnici brodica s nestrpljenjem očekuju jer desetljećima nisu imali odgovarajući prostor za izvlačenje ili porinuće brodica u more


Radovi na uređenju  istezališta za brodice privedeni  su kraju, a u tijeku su radovi na  uređenju obalnog dijela. Kraj  projekta izvačilišta za brodice  mnogi paški ribari, ali i gotovo  svi vlasnici brodica s nestrpljenjem očekuju jer desetljećima nisu imali odgovarajući  prostor za izvlačenje ili porinuće  brodica u more.
Staro, postojeće istezalište za  brodice bilo je zapravo improvizirano, imalo je samo betonski  nagib kako bi se brodica izvukla  uz pomoć nekoliko ljudskih ruku i kuka prikačenih s brodice  na automobil. Mnogi kažu da je  takav način izvlačenja brodica  bio neprimjeren, a često su prijetila razna oštećenja jer je nedostajala dizalica sa svim sigurnosnim popratnim sadržajima.
Novo istezalište koje je sagrađeno na istom prostoru znatno je šire i duže. Uskoro bi se  trebala postaviti dizalica do 10  tona nosivosti namijenjena za  podizanje brodica. Uz istezalište  uređuje se betonski plato uz koji  će biti lijepo uređene zelene  površine te mala šetnica.
Kako nam je potvrđeno u  paškoj Gradskoj upravi, projekt  istezališta bit će završen do  početka turističke sezone.