Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ulaznica u red akademskih građana

Autor: Ante Rogić

29.04.2010. 22:00
Ulaznica u red akademskih građana

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Svečana promocija prvostupnika s Odjela za povijest, iz akademskih godina 2007/2008. i 2008/2009, održana je ovog tjedna u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Istaknuo je kako provostupnici primaju svjedodžbe, a riječ je o tituli istovjetnoj prijašnjem pogonskom inženjeru.
– Kad se razmišljalo o Bolonji onda se razmišljalo o potrebi za ljudima iz privrede, o različitim stupnjevima spoznaje iz iste branše, istaknuo je pročelnik Odjela za povijest dr. sc. Mithad Kozličić. On je pozvao prvostupnike da specijaliziraju područje iz povijesti koje ih zanima. Napomenuo je kako je sam prošao isto, te im poželio isto.
– Ova diploma je samo ulaznica, da i dalje čitate, istaknuo je Kozličić podsjetivši kako nikad, koliko god se trudili, ne mogu znati sve iz svih oblasti. Također, kad je riječ o povijesti je napomenuo kako se radi o teškoj znanosti.
– Pokušajte živjeti tako da se trudite, angažirate. S ovom diplomom ulazite u red akademskih građana, dat ćete prisegu, a riječ je o moralnoj prisezi, istaknuo je Kozličić napomenuvši kako se radi o ozbiljnom činu. Čestitao je prvostupnicima na trudu, poželjevši da ih na jesen, prilikom promocije magistara struke, bude što više.
Svjedodžbe su primili: Stjepan Bačić, Tomislav Bilokapić, Barbara Gabrić, Kristijan Ilić, Branko Kasalo, Ante Knežević, Branimir Leko, Igor Margan, Krešimir Paro, Nino Stanojević, Katarina Šarac, Ivan Andabak, Frane Bojnić, Igor Bjelogavić, Marijana Božić, Želimir Bugarin, Sara Čičić, Ivan Ćosić, Ante Delić, Ivana Dražić, Antonija Franić, Mate Gabrilo, Nikolina Galambek, Josip Ivišić, Tea Gabrijević Tomas, Marija Jukić, Ljupko Jurčević, Vinko Klarić, Anita Leko, Petar Lisičar, Dino Lokas, Dejan Majgačić, Krešimir Lendero, Marin Marić, Marijana Mikulandra, Toni Milanović, Dino Nekić, Ivan Petričević, Marko Pilipović, Marija Ribičić, Vlade Rogošić, Jasmina Segma, Luka Smričić, Hrvoje Šeparović, Monika Šesta, Josip Rončević, David Štrmelj, Toni Urlić i Mario Žbulj.