SOS Humanitarna banka "uštedjela" za hranu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
A. SITNICA
Štićenicima Doma za odgoj djece i mladeži uručeni su paketi s hranom

U sklopu svog projekta "SOS Humanitarna banka", članovi humanitarne udruge "Promijeni svijet" jučer su posjetili nekoliko ustanova socijalne skrbi čijim su štićenicima donirali pakete s hranom. Posjetili su najprije Dom za odgoj djece i mladeži, potom Dom za starije osobe Sveti Frane te Centar za rehabilitaciju u Sv. Filipu i Jakovu, a darove su podijelili i brojnim štićenicima i korisnicima Udruge Pro Vita. Kako je pojasnila Renata Kutlić, predsjednica Udruge "Promijeni svijet", veoma su zahvalni brojnim donatorima iz inozemstva, ali i sve većem broju hrvatskih tvrtki koje svojim donacijama podupiru njihovo humanitarno djelovanje.

- Da ima ljudi dobre volje koji su socijalno osjetljivi dokazuje i ova vrijedna donacija hrane koju smo primili i koju danas dijelimo institucijama u Zadarskoj županiji. Zato ovim putem zahvaljujemo brojnim hrvatskim tvrtkama koje su također donirale hranu, a što nam je posebno drago. Cilj našeg projekta "SOS Humanitarna banka" je poboljšati kvalitetu života te kroz različite aktivnosti doprinijeti stabilizaciji obitelji i društva općenito, kazala je Kutlić, naglasivši kako su u suradnji s Centrom za socijalnu skrb već dogovorili pomoć za 120 zadarskih potrebitih obitelji, a kojima će donacije biti uskoro dostavljene.

Paketi koje su pripremili za spomenute obitelji su zapravo higijenske potrepštine koje su za ovu priliku dobili iz Engleske.

- Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se uključe u aktivnosti projekta "SOS Humanitarna banka" već danas i postanu dio ekipe koja mijenja svijet, poručila je Kutlić zahvalivši brojnim sponzorima, koji su doprinijeli njihovim aktivnostima te udrugama iz Engleske i Njemačke kao i hrvatskim tvrtkama koje su prepoznale projekt "SOS Humanitarna banka", a koji podrazumijeva prikupljanje hrane, kućnih potrepština i ostalih materijalnih proizvoda od donatora te njihovog prijevoza, skladištenja i sortiranja.

Jučerašnjem posjetu Udruge "Promijeni svijet" štićenici Doma za odgoj djece i mladeži su se jako razveselili, a svoje su goste srdačno dočekali u dvorištu Doma te im priskočili u pomoć pri iskrcavanju paketa. Riječ je o ukupno 30 paketa hrane koji su dospjeli u kuhinju Doma, a prije polaska članovi udruge su se neko vrijeme uz ugodan razgovor družili sa štićenicima. Kako je kazao Mišo Šubašić, stručni voditelj Doma za odgoj djece i mladeži, suradnja s Udrugom "Promijeni svijet" uspješno traje već nekoliko godina, a Dom im je beskrajno zahvalan na mnogobrojnim humanitarnim akcijama i donacijama koje redovito za njih priređuju.

- S Udrugom "Promijeni svijet" surađujemo već nekoliko godina i moram istaknuti da smo na njihovoj pomoći beskrajno zahvalni. Oni nas redovito prate i sjete nas se u svakoj prilici, a s obzirom da je nama svaka pomoć dobrodošla, imam samo riječi hvale, kazao je Šubašić, podsjetivši kako ih je Udruga posjetila i na Valentinovo, kada je im je darovala čokoladice i jakne, a nedugo prije toga donirala im je pet bicikla za rad njihove biciklističke sekcije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno