Sve će parcele dobiti na vrijednosti

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Josip PORTADA
Najskuplji i najteži dio posla na uređenju Kolanjskog polja bit će izgradnja sustava navodnjavanja u što će se uložiti 6,8 milijuna kuna

Općina Kolan je  radi razvoja poljoprivrede pokrenula veliki projekt  uređenja Kolanjskog polja površine oko 300 hektara.  Počelo se s izmjerom katastra  nekretnina za Kolanjsko polje  što je posao vrijedan oko pet  milijuna kuna.

- Na taj način će sve parcele  dobiti na vrijednosti jer će na  svima biti riješeni imovinskopravni odnosi, rekao je Josip  Zubović Pipe, načelnik  Općine Kolan.

Uz rješavanje imovinskopravnih odnosa na zemljištu u  Kolanjskom polju radi se i na  uređenju poljskih putova i prilaza parcelama kako bi se do  njih moglo doći osobnim vozilima.

- Uređenje Kolanjskog polja je za stanovništvo Općine  Kolan vrlo važno jer su poljoprivreda i stočarstvo oduvijek bili temeljni način života  i opstanka na ovim prostorima. U posljednje se vrijeme  poljodjelstvo malo zapustilo  u odnosu na stočarstvo, s obzirom na to da su ekonomske  prilike takve da je isplativije  baviti se proizvodnjom sira,  janjetine i svega ostaloga vezanog uz ovcu. No imamo  dosta potencijala i za razvoj  poljoprivrede i na tome radimo, rekao je Zubović.

Najskuplji i najteži dio posla na uređenju Kolanjskog  polja bit će izgradnja sustava  navodnjavanja u što će se  uložiti 6,8 milijuna kuna.

- Projektom navodnjavanja  stvorit će se uvjeti za  obrađivanje Kolanjskog polja  na način na koji to zaslužuje.  U ovom trenu završena je prva  faza ishođenja lokacijske dozvole, rekao je Zubović.

U Kolanjskom polju izgradit će se bazeni, postavit će se  sustav cjevovoda i hidranti.

- Poljoprivreda i stočarstvo  idu zajedno uz turizam i nakon uređenja Kolanjskog polja našu ćemo ponudu obogatiti ekološkim i vrhunskim  proizvodima, zaključio je Zubović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno