Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sve će parcele dobiti na vrijednosti

29.04.2011. 22:00
Sve će parcele dobiti na vrijednosti


Na taj način će sve parcele dobiti na vrijednosti jer će na svima biti riješeni imovinskopravni odnosi, rekao je Josip Zubović Pipe, načelnik Općine Kolan


Općina Kolan je  radi razvoja poljoprivrede pokrenula veliki projekt  uređenja Kolanjskog polja površine oko 300 hektara.  Počelo se s izmjerom katastra  nekretnina za Kolanjsko polje  što je posao vrijedan oko pet  milijuna kuna.
– Na taj način će sve parcele  dobiti na vrijednosti jer će na  svima biti riješeni imovinskopravni odnosi, rekao je Josip  Zubović Pipe, načelnik  Općine Kolan.
Uz rješavanje imovinskopravnih odnosa na zemljištu u  Kolanjskom polju radi se i na  uređenju poljskih putova i prilaza parcelama kako bi se do  njih moglo doći osobnim vozilima.
– Uređenje Kolanjskog polja je za stanovništvo Općine  Kolan vrlo važno jer su poljoprivreda i stočarstvo oduvijek bili temeljni način života  i opstanka na ovim prostorima. U posljednje se vrijeme  poljodjelstvo malo zapustilo  u odnosu na stočarstvo, s obzirom na to da su ekonomske  prilike takve da je isplativije  baviti se proizvodnjom sira,  janjetine i svega ostaloga vezanog uz ovcu. No imamo  dosta potencijala i za razvoj  poljoprivrede i na tome radimo, rekao je Zubović.
Najskuplji i najteži dio posla na uređenju Kolanjskog  polja bit će izgradnja sustava  navodnjavanja u što će se  uložiti 6,8 milijuna kuna.
– Projektom navodnjavanja  stvorit će se uvjeti za  obrađivanje Kolanjskog polja  na način na koji to zaslužuje.  U ovom trenu završena je prva  faza ishođenja lokacijske dozvole, rekao je Zubović.
U Kolanjskom polju izgradit će se bazeni, postavit će se  sustav cjevovoda i hidranti.
– Poljoprivreda i stočarstvo  idu zajedno uz turizam i nakon uređenja Kolanjskog polja našu ćemo ponudu obogatiti ekološkim i vrhunskim  proizvodima, zaključio je Zubović.