Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Svi čekali Renatu Sopek

29.04.2011. 22:00
Svi čekali Renatu Sopek


Goran Đekić, načelnik općine Gračac, pozdravio je okupljene, a posebno “najbolju među najboljima i najljepšu među najljepšima” Renatu Sopek, zbog koje je i početak sjednice kasnio


Obilježavanje  Dana općine Gračac započelo  je polaganjem vijenaca  na spomenik dr. Franji  Tuđmanu i palim braniteljima,  nakon čega je s kašnjenjem  održana i Svečana sjednica  Općinskog vijeća. Naime, sjednica je počela s kašnjenjem  od dvadesetak minuta, jer se  čekalo Renatu Sopek koja je u  Gračac došla na otvaranje Fitness centra.
Okupljene, među kojima su  bili i predstavnici lokalnih javnih službi i crkve kratko je  pozdravio Zoran Tomić, predsjednik Općinskog vijeća, koji  je sarkastično komentirao kako veliki broj vijećnika nije  došao na sjednicu, jer vjerojatno gledaju vjenčanje princa  Williama. Goran Đekić, načelnik općine Gračac, pozdravio je okupljene, a posebno  “najbolju među najboljima i  najljepšu među najljepšima”  Renatu Sopek, zbog koje je i  početak sjednice kasnio.
– Drago mi je da smo uhvatili kompoziciju naše županije, koja je jedna od najljepših u našoj republici, tako  da smo i mi postali neko gradilište. U posljednjih godinu  dana asfaltirali smo desetak  ulica u Srbu i Gračacu, a nadamo se da ćemo do jeseni  uspjeti realizirati još nekoliko.  Ovaj projekt je bio vrijedan  1,4 milijuna kuna, a sljedeći će  biti oko 2,5 milijuna i to sve  planiramo uložiti u izgradnju  cesta, dječje igralište u naselju  2, katoličko groblje i rasvjetu  za naša sela koja su u mraku,  kazao je Đekić dodajući kako  ima i problema, jer tko radi taj  i griješi te da je i Općina  Gračac u financijskoj krizi, koju uspijevaju prebroditi.
Rajka Rađenović, zamjenica župana Zadarske županije  čestitala je žiteljima Dan  općine Gračac i istaknula kako njihovo mjesto zaslužuje  posebnu pozornost Zadarske  županije, a jedna je i to što je  područje od posebne državne  skrbi.
– Pred ovom općinom postavljeni su sve viši ciljevi koji  se iz godine u godinu i ostvarivali, a sve da bi se što prije  postigla revitalizacija. Ovom  prigodom podsjećam da je Zadarska županija u planiranju  regionalnog razvoja itekako  mislila na ovo područje i smatram da se dobrom suradnjom  na svim razinama mogu riješiti  i ostvariti svi postavljeni ciljevi, kazala je Rađenović.  
Na sjednici nije bio Milan  Tankosić, zamjenik načelnika,  ali je pročitano njegovo pismeno izvješće o projektima u  kojima je participirala Općina  Gračac i onima koji im tek  predstoje. Navedeni su projekti “Una spring of life” čiji je  cilj povećati kapacitete i resurse potrebne za razvoj turizma na ličkom području, kao  i izgraditi turističku infrastrukturu na lokalitetima izvora Une u općini Gračac i  slapova Une u Martinbrodu  (BiH), projekt Udruge  B.a.b.e. “Utiranje puta od siromaštva i nasilja prema financijskoj i emocionalnoj stabilnosti”, kao i projekt nekoliko udruga “Zajedno ka socijalnom uključivanju” na području Zadarske i Ličko-senjske županije. U izvješću je  navedeno kako je započeo i  novi projektni prijedlog za  IPA prekograničnu komponentu, kao i inicijativa za osnivanje unutar ličke lokalne  akcijske grupe pod skraćenim  nazivom LAG, s Općinama  Lovinac, Udbina, Donji Lapac i Bihać iz BiH, a potpisan  je memorandum o razumijevanju kao podloga za zajedničko djelovanje na projektima od zajedničkog interesa.
Danas će se u povodu Dana  općine Gračac s početkom u  16 sati održati Nogometne  utakmice NK Velebita i Reprezentacije Ličko-senjske  županije.
 


Tomislavu Ivandiću nagrada za humano djelo




Prigodom Dana općine Gračac i ovog puta zaslužnima su dodijeljene nagrade, a prvi put dodijeljena je nagrada za izvanredne zasluge koju je dobio Tomislav Ivandić, načelnik Policijske postaje Srb koji je dobio nagradu za humano djelo.
Nagrađene su i učenice Una Rastović i Nikol Jović za izvanredne rezultate postignute u školskim aktivnostima i natjecanjima, dok je Renata Bošnjak dobila nagradu za najboljeg studenta iz Gračaca.


 


Gračacu nedostaje samo fitness centar?!


– Došla sam na poziv nečelnika Gorana Đekića, kojeg poznajem dugi  niz godina, s obzirom da je danas Dan općine i što sam poznata po  promociji zdravog načina života. Fitness centar je oaza zdravog života i  vježbe te je bilo logično da se odazovem, kazala je Sopek dodajući kako  je pohvalno da se u Gračacu otvara fitness centar te da se kasnije mogu  dogovoriti i o obučavanju instruktora.
Načelnik Đekić kazao je da su otvorili centar u želji da i mještani  Gračaca žive zdravije i imaju ono što imaju i drugi gradovi te da je uz  prostor Općina donirala i 60 tisuća kuna za sprave.