Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Četvorica lovaca zaradila prijave zbog krivolova

29.04.2012. 22:00
Četvorica lovaca zaradila prijave zbog krivolova


Četvorica krivolovaca prijavljena su inspekciji zaštite prirode pri Ministarstvu kulture još 2. i 3. ožujka, a njihova nedjela zabilježila je i nadzorna kamera u NP Paklenica


Zbog krivolova na području Nacionalnog parka Paklenica zadarska je kazneno policija prijavila četvoricu muškaraca u dobi od 62, 46, 32 i 30 godina, svi s područja Starigrada.
Četvorica krivolovaca prijavljena su inspekciji zaštite prirode pri Ministarstvu kulture još 2. i 3. ožujka, nakon čega je s te adrese slučaj proslijeđen lovnom inspektoru. No kako on nema ovlasti na zaštićenom području Paklenice, posla su se uhvatili djelatnici PU zadarske koji su na uvid dobili i snimke krivolovaca uhvaćene objektivom nadzornih kamera u Nacionalnom parku.
– Policijski službenici Policijske postaje Obrovac 24. travnja dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri muške osobe. Utvrđeno je da su 46-godišnjak i 30-godišnjak 2. ožujka lovili na području Štulina Dolac gdje je zakonom zabranjen lov, a isto su sutradan, odnosno 3. ožujka, učinili 62-godišnjak i 32-godišnjak – potvrdio je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske dodajući kako je protiv sve četvorice muškaraca podnesena kaznena prijava zbog nezakonitog lova. Neslužbeno doznajemo da su od četvorice krivolovaca čak trojica članovi Lovnog društva Dijana, Stanica Starigrad.