Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dvojica pijanih 66-godišnjaka vrijeđali susjede, 25-godišnjak policajce

29.04.2012. 22:00
Dvojica pijanih 66-godišnjaka vrijeđali susjede, 25-godišnjak policajce


Policija je u subotu oko 14 sati pozvana u Ražanac gdje je vidno alkoholizirani 66-godišnji mještanin galamio i verbalno napadao svoje susjede. Sličan događaj uslijedio je nešto iza 21 sat na otoku Pašmanu gdje se, također 66-godišnjak ponašao istovjetno. Oba su provela noć u policiji radi triježnjenja
Alkohol i pijanstvo kumovali su u tri slučaja narušavanja javnog reda i mira tijekom subotnjeg poslijepodneva i večeri u Zadru, Ražancu i na otoku Pašmanu. Policija je prvo pozvana u Ražanac, oko 14 sati, gdje je vidno alkoholizirani 66-godišnji mještanin galamio i verbalno napadao svoje susjede. Vremešni muškarac uhićen je i priveden u prostorije policije gdje mu se u večernjim satima pridružio vršnjak iz mjesta Kraj na otoku Pašmanu. I on je, kako doznajemo iz PU zadarske, pijan narušavao javni red i mir u svom mjestu. Nakon što  mještani nisu više mogli trpjeti njegove uvrede i galamu, pozvali su policiju u pomoć koja je vidno pijanog muškarca uhitila i odvezla na triježnjenje. Premda je bilo očigledno da su vršnjaci popili više čašica alkoholnog pića tog dana, nije poznato koliko su točno promila alkohola imali u krvi, jer su obojica odbili alkotest. Stoga su zadržani do otriježnjenja i uz optužni prijedlog potom pušteni kućama.
Treći slučaj uslijedio je oko 23.15 sati, a poprište pijanog divljanja bila je Kovačka ulica u Zadru. Nakon dojave građana da tamo mlađi muškarac galami, vrijeđa prolaznike i stanare, te svog psa opasne pasmine pit-bull, kojeg je vodio bez brnjice i povodca, nahuškava na mačku i uništavanje mladih sadnica stabala, policija je izišla na teren i tamo zatekla pijanog 25-godišnjeg Zadranina. No vidjevši policajce vidno pijani mladić nije prestao sa svojim nedjelima već je započeo vrijeđati i omalovažavati policajce koji su ga potom svladali, privremeno mu oduzeli psa te ga odvezli u policijske prostorije na triježnjenje. Alkotestom agresivnom Zadraninu izmjereno je 2,29 promila alkohola u krvi, a nakon što je to ishlapilo iz njegova krvotoka, jučer je prepraćen sucu za prekršaje. Policija je protiv njega podnijela prijave zbog drskog ponašanja, držanje životinje bez nadzora te zbog vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba tijekom obavljanja njihova posla.


Osmaš izvrijeđao ravnatelja škole u poličniku


Policija je i u petak zabilježila jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i to u Osnovnoj školi Poličnik. Tamo je učenik osmog razreda oko podneva verbalno napao ravnatelja škole Nediljka Stanića, a u bijesu je još i udario nogom u posudu s cvijećem. Nakon što je Stanić nazvao policiju, o ponašanju osmaša obaviješteni su njegovi roditelji, a policija mu je potom ispisala optužni prijedlog. Razlog sukoba još uvijek nije poznat, a neslužbeno doznajemo kako je osmaš na ravnatelju i školskom inventaru iskalio svoje nezadovoljstvo ocjenama.