Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Gluić Vugrincu obranio s 11, ali ne i s 30 metara

29.04.2012. 22:00
Gluić Vugrincu obranio s 11, ali ne i s 30 metara


Pobjedom u susretu sa Zadrom Slaven Belupo se dva kola prije kraja prvenstva još više učvrstio na trećem mjestu koje vodi u Europu. Domaći su zadržali četiri boda ispred Splita i sada mirnije ulaze u završnicu prvenstva. To se ne može reći za Zadrane koji još nisu riješili ostanak u ligi. Budući da je Inter pobijedio Hajduk, momčad sa Stanova još nije u sigurnoj zoni koju donosi 11. mjesto
Zadrani su u početku postavili čvrsti blok sa šestoricom igrača u sredini ispred trojice stopera i na taj način zavladali terenom, no bez većih napadačkih ambicija. U većem dijelu prvog poluvremena bila je to prava nogometna uspavanka u kojoj su gosti bili zadovoljni nulom, a “farmaceuti” su djelovali nemoćno. U takvom rasporedu snaga na terenu prvu izgledniju prigodu za vodstvo domaći su imali tek u 32. minuti nakon ubačaja Mujanovića. U igri bez pravih prilika nekoliko minuta prije odmora dogodio se potez koji je vjerojatno odlučio utakmicu. Davor Vugrinec, najbolji strijelac u povijesti hrvatskog nogometa, odlučio se na udarac u 41. minuti s 30 metara i lopta je završila u desnom kutu vratara Gluića. Bio je to sjajan pogodak Vugrinca kakav se rijetko viđa na nogometnim travnjacima. Bio je to 128. gol Vugrinca u Prvoj HNL. Slavenovi su igrači živnuli nakon vodstva i stvorili dvije dobre prilike koje nije iskoristio Mujanović. U 43. minuti nakon dodavanja Gregurine izbio je sam pred Gluića, koji odlično obrani, da bi u 45. nakon ubačaja Purića tukao glavom pokraj gola.
U nastavku susreta Slaven Belupo je mogao povisiti vodstvo. Mujanovića je u svom kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Šare i sudac Jović opravdano je pokazao na jedanaesterac. Vugrinec je uzeo kratak zalet, slabo pucao i vratar Zadrana zaustavio je njegov udarac.
Tako su Koprivničani propustili riješiti pitanje pobjednika, a Zadrani su, kako je vrijeme odmicalo, sve više boravili na polovici domaćih. U drugom poluvremenu gledali smo izjednačenu igru u kojoj su gosti nešto više imali loptu u svojim nogama, te dva odlična udarca koja su prema vratima Slavena Belupa uputili Ćurjurić i Mršić, ali se vrlo dobrim obranama istaknuo vratar Rodić.
Igrala se 73. minuta kada Slaven Belupo postiže svoj drugi pogodak. Mujanović je odlično ubacio loptu s desne strane na koju je natrčao napadač Šaban i loptu poslao iza leđa vratara Gluića za konačnih 2:0. U završnici Slaven je imao još jednu prigodu, ali je Mujanović pucao kraj gola.


SLAVEN BELUPO – ZADAR 2:0


KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja: 1.500. Sudac: Fran Jović. Pomoćnici: Tvrtko Jureša i Renato Blažeković (svi iz Zagreba). Strijelci: 1:0 Vugrinec (41′), 2:0 Šaban (73′). Žuti kartoni: Purić (Slaven Belupo); Bilaver (Zadar).
SLAVEN BELUPO: Rodić 7, Purić 6,5, Kokalović 7, Bubnjić 6,5, Pilipović 6, Čanađija 6,5 (od 61. Jakšinić 6), Gregurina 6, Mujanović 6,5, Brezovec 6 (od 69. Poljak -), Glavica 6 (od 55. Šaban 7), Vugrinec 7. Trener: Roy Ferenčina.
ZADAR: Gluić 7, Prahić 6 (od 37. Kovačević 6), Fuštar 6, Jonjić 6, Bilaver 6, Šare 5,5 (od 74. Bilen -), Ćurjurić 6, I. Tokić 5,5, Banović (od 60. Begonja 6), Mršić 6,5, Ivančić 5,5. Trener: Dalibor Zebić.




Ozljeda Prahića, povratak Bilena


Obrambenu koncepciju Zadrana poremetila je ozljeda aduktora Igora Prahića koji je zbog toga igru napustio u 37. minuti. Umjesto Prahića u igru je ušao Mihael Kovačević, koji je ove sezone rijetko igrao. Prve minute nakon 14. kola u kojem je Zadar gostovao u Karlovcu (0:2) odigrao je Mario Bilen. Vinkovčanin se u momčad vratio prije dva kola na gostovanju kod Dinama, no do dvoboja sa Slavenom nije ulazio u igru.