Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Posljednji dan cvjetne manifestacije u znaku djece i mode

29.04.2012. 22:00
Posljednji dan cvjetne manifestacije u znaku djece i mode


Kao šećer na kraju trodnevne cvjetne manifestacije “Dani cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu” održana je modna revija škola primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zadra i Vinkovaca te kulturnog centra “Gatalinka” iz Vinkovaca


U mirisnom ugođaju raznovrsnih cvjetnih boja obogaćenih dječjim smijehom, u nedjelju je u Sv. Filipu i Jakovu zatvoren 12. festival cvijeća Zadarske županije pod nazivom “Dani cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu”. Posljednji dan trodnevne cvjetne manifestacije, koja je održana u sklopu Županijskih dana, bio je posvećen djeci koja su u Cvjetnom korzu dječjih vrtića Zadarske županije, zajedno s Hello Kitty, maskotom ovogodišnjeg festivala i mažoretkinjama iz Pakoštana prodefilirala filipjanskom rivom prema sajamskom prostoru uz Ilirijin hotel “Villa Donat”.
U Cvjetnom korzu, devetom po redu, pod nazivom “Neka riva u cviću pliva”, sudjelovalo je 200-tinjak mališana iz devet dječjih vrtića diljem Zadarske županije. Veselu, mirisnu i raznobojnu družinu činili su šareni cvjetići iz Biograda, Bubamare iz Benkovca, Zlatnih lučica iz Sukošana, Zvončića iz Poličnika, Gardelina iz Pakoštana, Morske vile iz Nina, Cvita iz Raštana Donjih i Raštana Gornjih, Cvitića iz Turnja i Cvita iz Sv. Filipa i Jakova.
Predvođeni mažoretkinjama iz Pakoštana i maskotom Hello Kitty, nasmijani mališani u Cvjetnom korzu obišli su sajamski prostor uz “Villu Donat”. Nakon obilaska sajamskog prostora, Cvjetni korzo je krenuo prema rivi, gdje su se dječji vrtići predstavili posjetiteljima koji su se na suncem okupanoj rivi u Sv. Filipu i Jakovu okupili u velikom broju.
Cvjetni korzo, nakon rive, vratio se na igralište gdje su mališani i mažoretkinje sudjelovali u prigodnom programu. Na igralištu, u prigodnom programu nastupile su mažoretkinje, plesna skupina Prvi ples iz Sv. Filipa i Jakova te Ana Eškinja koja je otpjevala nekoliko hitova s hrvatskih glazbenih ljestvica. Dječjim vrtićima su podijeljene zahvalnice za sudjelovanje na 9. Cvjetnom korzu, održanom u sklopu 12. festivalu cvijeća Zadarske županije, koji je tradicionalna uvertira u turističku sezonu na zadarskom području.
Kao šećer na kraju trodnevne cvjetne manifestacije “Dani cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu” održana je modna revija škola primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zadra i Vinkovaca te kulturnog centra “Gatalinka” iz Vinkovaca.
Mlada Zadranka Antonia Pavić potpisuje kolekciju suvremene gladijatorice, koju je za državno natjecanje izradila uz pomoć mentorice Sandre Bačić. “Gatalinka” je predstavila kolekciju Mirne Levaković Lombardović koja je dio projekta Etno vikend u etno gradu”. Njezina kolekcija spoj je tradicije i suvremenog, staroga i novoga, rukotvorine i mašte… Poveznica predstavljenih modnih kolekcija iz Zadra i Vinkovaca je cvijeće, koje je ove godine u Sv. Filip i Jakov, privuklo više od 20 tisuća posjetitelja.