Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prilike ne donose bodove

29.04.2012. 22:00
Prilike ne donose bodove


Da je Opatija uvijek neugodan domaćin znali su Zadrani i prije početka susreta 12. kola, a novu su potvrdu dobili preksinoć u Rijeci odakle su ispraćeni s minusom od šest pogodaka (11:5). Igrači Gorana Jovančevića nadali su se da mogu reprizirati slavlje iz prvog ovosezonskog ogleda te tako stići do sedme pobjede, no momčad s Višnjika ovaj je put ponudila dijametralno suprotno izdanje.
– Odigrali smo bez srca i želje da pokažemo da možemo konkurirati Opatiji. Nisam u prvom redu zadovoljan pristupom i angažmanom većine mojih igrača, a onda slijedi sve ostalo – osvrt Jovančevića na utakmicu koju će prozvati revijom gostujućih grešaka.
Njegova momčad je nakon katastrofalnog otvaranja utakmice bila prisiljena loviti prednost Kvarnerana od pet pogodaka (5:0), no prva uspješna realizacija sastava u plavim kapicama nije najavila preokret, već daljnji potop. Opatija je ubrzo vodila 7:1 i praktički već na poluvremenu riješila dvojbe oko podjele bodova.
– Uspjeli smo kasnije smanjiti zaostatak na četiri gola (8:4 potkraj treće četvrtine op. a.), ali tu smo se nažalost zaustavili. Čestitam Opatiji na zasluženoj pobjedi, no naglasio bih i da smo sami u velikoj mjeri krivci za ovaj poraz. Ne mogu reći da nismo stvarali prilike, kao što radimo na svakoj utakmici, ali one nam ne znače ništa kada ih nismo u stanju konkretizirati. Imali smo previše tehničkih i taktičkih pogrešaka, pogođenih vratnica i promašenih zicera te se nismo držali dogovorenih akcija. Tako se ne može do pozitivnog ishoda – naglasio je strateg Zadra.
Šansu za iskupljenje Zadrani će dobiti sljedeći vikend u gostujućem srazu sa Zagrebom.


OPTAIJA – ZADAR 1952 11:5


(3:0, 4:1, 2:3, 2:1)
OPATIJA: Matijević, Rakovac 1, Juraga, Sušanj, Zulić, Turina, Kustić, Radetić, Peroš 4, V. Deželjin 3, Damjanović, Begonja, Strižić 1, S. Deželjin 2. Trener: Danijel Kancijanić.
ZADAR 1952: Curać, Lakoš, Jurlina 1, Raić, Jadrešić, Stipić 3, Torić 1, I. Šarić, M. Šarić, Bobanović. Trener: Goran Jovančević.