Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

U jednoj noći lopovi odnijeli tri akumulatora i pokušali ukrasti dva automobila

29.04.2012. 22:00
U jednoj noći lopovi odnijeli tri akumulatora i pokušali ukrasti dva automobila


Policija traga za lopovima koji su pod okriljem noći s petka na subotu s teretnjaka skinuli i ukrali tri akumulatora. Tijekom iste noći evidentirana su i dva pokušaja krađe osobnih automobila. Lopovima srećom nije pošlo za rukom pokrenuti ih


Što dublje tonemo u krizu izazvanu recesijom i neimaštinom to su očito i lopovi manje izbirljivi pa se u posljednje vrijeme bilježi sve veći broj krađa svega onoga što se lopovima nađe pod rukom, a što opet na crnom tržištu ima svoje kupce. Tako je primjerice policiji još uvijek nepoznati lopov ukrao akumulator vrijedan nekoliko tisuća kuna iz teretnog automobila u vlasništvu građevinskog poduzeća u Zadru. Teretnjak je bio parkiran u ulici Jadranska cesta. Policija traga za akumulatorom i nepoznatim kradljivcem protiv kojega je tužiteljstvu podnesena kaznena prijava.
A tijekom noći s petka na subotu policiji su prijavljene još dvije provale u osobne automobile s očitom namjerom da ih odvezu u nepoznatom smjeru.
– Nepoznati počinitelj pokušao je upaliti vozila, ali nije uspio. Jedno vozilo je vlasništvo 33-godišnjaka, dok je drugo vlasništvo 69-godišnjaka iz Zadra – kažu u PU zadarskoj napominjući kako je prilikom provala vlasnicima pričinjena šteta koja se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.
Više sreće imao je nepoznati kradljivac koji je tijekom iste noći s teretnog automobila u vlasništvu 44-godišnjeg Zadranina skinuo i odnio dva akumulatora. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. U PU zadarskoj ističu kako intenzivno tragaju za ukradenim stvarima i lopovima koje su prijavili državnom odvjetništvu.