Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U napadu smo bili bezopasni

29.04.2012. 22:00
U napadu smo bili bezopasni


Ivančić se dosta trudi, ali još uvijek ne može podnijeti teret prvog napadača. Ni Ćurjurić se nije potvrdio u napadačkom dijelu gdje je na posljednjim utakmicama nešto konkretniji bio samo Mršić – smatra Zebić


Inter je pobijedio Hajduk, Zadar je izgubio u Koprivnici. Zaključak? Zadar još nije siguran da će i sljedeće sezone igrati u Prvoj HNL. Za potvrdu prvoligaškog statusa momčad Dalibora Zebića u sljedećem kolu trebat će kod kuće pobijediti Karlovac.
– Ostanak je primarni cilj, ali u Koprivnicu smo išli i odigrati što bolju utakmicu te pokazati da možemo biti ravnopravni i u gostima s klubovima koji se bore za izlazak u Europu. Nakon 0:2 ne mogu zaključiti ništa drugo osim da nismo uspjeli u našoj namjeri. Čestitam Slavenu Belupu na pobjedi i želim mu izlazak u Europu koja mu je sada nadohvat ruke – rekao je Dalibor Zebić, trener Zadra, rezimirajući prikazano u Koprivnici.
Do prvog primljenog pogotka Zadrani su se čvrsto držali u obrani, ali s rijetkim izletima na protivničku polovicu.
– Vugrinec je postigao stvarno lijep pogodak koji je odredio tijek utakmice. Istina je da i do tada nismo imali previše napadačkih akcija, ali smo uspjeli zaustaviti domaće igrače koji cijelo to vrijeme nisu imali pravu šansu. Plan je bio što duže odigrati bez primljenog gola i kada se domaćin sasvim otvori pokušati im zabiti iz kontre. Nažalost, kada Slaven nije uspio složiti pravu akciju Vugrinec je pogodio iz daljine i to je Koprivničanima dalo veliki poticaj za nastavak utakmice.
Zadranima je zato poticaj trebao biti obranjeni jedanaesterac Gluića koji je zaustavio Vugrinčev udarac s bijele točke.
– Istina je da smo nakon toga bili malo konkretniji, imali smo nekih situacija iz kojih smo možda mogli i izjednačiti, ali na kraju se ponovno pokazalo da nemamo pravog gol igrača. Ivančić se dosta trudi, ali još uvijek ne može podnijeti teret prvog napadača. Ni Ćurjurić se nije potvrdio u napadačkom dijelu gdje je na posljednjim utakmicama nešto konkretniji bio samo Mršić.
Zadar do kraja utakmice nije zabio gol, ali je zato primio još jedan.
– To je neki obrazac po kojem gubimo utakmice na gostovanjima. U konačnici, ne možemo biti zadovoljni. Izgubili smo utakmicu u kojoj smo većim dijelom u napadu bili bezopasni.
A bezopasna nije borba za ostanak. Iako je Karlovac tu gdje jest ne treba očekivati da će društvo s Korane u Zadar doći na – sladoled.
– Ne znam po što će Karlovac doći, ali mi u preostale dvije utakmice želimo ne samo izboriti ostanak nego osvojiti toliko bodova da bismo bili najmanje na osmom mjestu. Vjerujem da će na kraju tako i biti – zaključio je Zebić.


Ferenčina: Zadar se predstavio u dobrom izdanju




– Nismo dobro počeli ogled sa Zadrom koji se predstavio u dobrom izdanju. Tek smo se nakon pogotka Vugrinca razigrali i zasluženo pobijedili. Sada mirnije dišemo i čestitam našim igračima na osvajanju novih bodova – izjavio je nakon utakmice Roy Ferenčina, trener Koprivničana.