Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Vrhunski adrenalinski doživljaj na Zrmanji

29.04.2012. 22:00
Vrhunski  adrenalinski  doživljaj na  Zrmanji


Visoki vodostaj nabildan travanjskim kišama omogućio je “ledovcima” da proglisiraju Zrmanjom, a ujedno svim ekipama ponudio vrhunski adrenalinski doživljaj


Samo sat i  šesnaest minuta trebalo je  prvoj ekipi Leda da prođe  četrnaest i pol kilometarsku  stazu rijekom Zrmanjom od  Kaštel Žegarskog do  Muškovca i tako osvoji prvo  mjesto na sedmoj po redu  rafting regati “Zrmanja  2012” koja je održana u subotu u organizacij Riva Rafting Centar. Visoki vodostaj  nabildan travanjskim  kišama omogućio je “ledovcima” da proglisiraju Zrmanjom, a ujedno svim ekipama ponudio vrhunski adrenalinski doživljaj. U takvim  uvjetima koji su vladali na  rijeci jedini koji su morali  uložiti dodatan napor bili su  organizatori koji su, i ove  godine, uspješno spustili sve  reftove niz stazu.
– U ovih sedam godina ovo  je bio najdinamičniji rafting.  Voda je bila vrlo visoka i  vremena su bila najbrža do  sada, rekao je član pobjedničke ekipe Tomislav Kitanić.
Regata na rijeci Zrmanji  još jednom se potvrdila kao  događaj koji najbolje promovira obrovački kraj u Hrvatskoj i inozemstvu. 
Snažno je medijski popraćena (niz rijeku su se  spustile ekipe sve tri nacionalne televizijske kuće plus  mađarske televizije), izaziva  zanimanje domaćih hotelijerskih kuća i stranih turističkih agencija, čiji su predstavnici osobno došli konzumirati avanturističku ponudu ovog dijela Zadarske  županije, te ekipiranost i pripremljenost organizatora.  Bez imalo pretjerivanja  može se reći da je regata u  sedam godina održavanja  postala vrhunski marketinški događaj.
– Regata je klasična marketinška priča kojom se promiče, afirmira ovaj kraj koji  ima odlične predispozicije za  ovakve aktivnosti. Mislim da  ga uspijevamo postaviti na  turističku kartu i ponuditi  kao proizvod. To nam naposljetku govori i profil ekipa na ovoj regati, kaže čelni  čovjek Riva Rafting Centra i  direktor Regate Đuro  Župan.
Regata je jedan od razloga  zbog kojih će ovo ljeto u  Zadar preko Skandjeta  nahrupiti Skandinavci, kako  kaže osnivač i direktor ovog  avioprijevoznika Saša Đaković.
– Mi smo prebacili brojne  letove iz Splita i Dubrovnika  u Zadar i imamo već prodano 5.500 aranžmana. Ono  što ima u Zadarskoj županiji  falilo je drugim destinacijama. Sad kad sam osobno  probao i vidio ovo što ima na  Zrmanji, još više se učvrstilo  moje mišljenje da smo izabrali pravu lokaciju. To je  mamac za naše goste koji su,  iako u trećoj životnoj dobi,  jako aktivni i žele doživjeti  nešto novo. Riječ je o dobrim  gostima. Po statistici Hrvatske turističke zajednice svaki Skandinavac izvan pansionske proizvodnje troši sedamdeset i četiri eura.


Ivani Morić titula Miss Zrmanje




Drugo mjesto na regati “Zrmanja 2012”  osvojila je ekipa Labuda, a treće Grada  Zadra. Ekipa RTL televizije osvojila je nagradu za fair-play. Za  Miss Zrmanje ove godine izabrana je Ivana  Morić kojoj je nagradu uručila zadarska  novinarka Nikolina  Radić Ančić.