Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadarski književni krug

29.04.2012. 22:00
Zadarski književni krug


U organizaciji Društva hrvatskih književnika, Ogranak Zadar i Udruge 3000 godina Za dar iz Zadra u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar, u ponedjeljak 30.travnja 2012. godine, s početkom u 10 sati, održat će se književno-znanstveni kolokvij Zadarski književni krug.
U programu kolokvija sudjeluju: mr. Božidar Petrač, predsjednik DHK, Tomislav Marijan Bilosnić, predsjednik Ogranka DHK, prof. dr. sc. Josip Lisac, prof. dr. sc. Šimun Musa, prof. dr. sc. Zvjezdana Rados, prof. dr. sc. Divna Mrdeža-Antonina, prof.dr. sc. Sanja Nikčević, dr. sc. Igor Šipić, Đuro Vidmarović, književnik, mr. Fabijan Lovrić, dr. sc. Dragan Gligora, Sanja Knežević, prof. i mr. sc. Miro Grubić, ravnatelj Knjižnice.
Književno-znanstveni kolokvij Zadarski književni krug organizira se u sklopu obilježavanja Dana Zadarske županije i Dana hrvatske knjige. Težnja organizatora, DHK i Zadarske županije je da ovaj prvi kolokvij ovakve vrste upriličen u cilju izučavanje problematike razvoja književnosti u Zadru i na zadarskom područjupreraste u tradicionalnu godišnju manifestaciji. Cilj je okupiti što više znanstvenika, povjesničara književnosti i filologa, te samih književnika koji bi svojim izlaganjima osvijetlili bogatu književnu baštinu zadarskoga kraja, od samih početa pisane riječi na ovom prostoru do danas, ali i ukaže na bitnost suvremenih književnih pojava.
U konačnici književno-znanstveni kolokvij trebao bi uroditi plodom u obliku zbornika Zadarski književni krug, što grad Zadar do sada nije imao.