Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Diplome će dobiti na težini u europskoj integraciji

Autor: Irena Jurjević

29.04.2013. 22:00
Diplome će dobiti na težini u europskoj integraciji

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Svečana dvorana Sveučilišta u Zadru jučer je bila mjesto još jedne promocije prvostupnika francuskog jezika i književnosti i španjolskog jezika i književnosti. Ukupno su diplome primila 34 prvostupnika kojima se obratila pročelnica Odjela za francuske i iberomanske studije dr. sc. Barbara Vodanović kazavši im da su jučerašnjim činom dobili svoju prvu potvrdu za svoj trud i zalaganje.
Iskazala je i zadovoljstvo što među prvostupnicima vidi i studente koji su im ponovno ukazali povjerenje te upisali diplomske programe na Sveučilištu u Zadru, ali i zadovoljstvo zbog svih koji su otišli na druga sveučilišta.
– Vjerujem da su na našem Sveučilištu ipak stekli znanja i vještine koje omogućuje da nastave studij na drugim programima, tako da među njima imamo dobre glasnike. Pozdravljam i one koji su nakon ovog prvog ciklusa odlučili prekinuti ili pauzirati u svom daljnjem obrazovanju. Nadam se da će ulaskom u novu europsku integraciju i ta diploma dobiti na kvaliteti te da će biti valorizirana kao dovoljna kvalifikacija da biste mogli zakoračiti u svijet rada. To je važno zbog vas, ali i zbog nas koji kreiramo taj program i koji sudjelujemo u njegovom izvršavanju, kazala je Vodanović zahvalivši se pritom svima koji su odabrali Odjel za iberoromanske i francuske studije, na taj način ukazavši im povjerenje te ističući kako je to „generacija vrijednih ljudi s kojima je bilo uistinu zadovoljstvo raditi”.