Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Drugo mjesto Benkovčanki Jasmini Hasanović

Autor: Mile Marić

29.04.2013. 22:00
Drugo mjesto Benkovčanki Jasmini Hasanović


Naš rad se isplatio, a rezultat su pohvale i priznanja za visoko osvojeno mjesto, kaže Jadranka Kardum-Uskok, Jasminina mentorica iz SŠ Kneza Branimira


Na državnom natjecanju pod nazivom “Znanje je sloboda, moć i kapital” održanom u Varaždinu nastupila je učenica iz Benkovca Jasmina Hasanović sa svojom mentoricom Jadrankom Kardum Uskok. U jakoj državnoj konkurenciji na kojoj su sudjelovali predstavnici svih županija, predstavnici Srednje škole kneza Branimira Benkovac osvojili su visoko drugo mjesto.
No, da bi imali pravo nastupa na državnom natjecanju u Varaždinu Jasmina Hasanović i njezina mentorica morali su proći natjecanje u matičnoj školi, zatim na županijskoj i međužupanijskoj razini koji se već treću godinu održava u Benkovcu na kojem je sudjelovalo 20 natjecatelja iz srednjih škola Biograd, Zadar, Split, Omiš, Brač, Makarska i Benkovac. Jadranka Kardum-Uskok kaže kako svojeno drugo mjesto nije slučajno nego je ono plod timskog rada i priprema tijekom školske godine kroz praktičnu nastavu i teorijsku nastavu, koju vrlo vrijedno i detaljno odrađuju profesori ekonomske grupe predmeta uz podršku ravnatelja Josipa Perana.
– Pripremu za državno natjecanje smo povećali s dodatnim radom teorije, učenjem robne skupine, boje i lakovi, i svih bitnih elemenata od: pozdrava kupcu, služenje kupcu, do konačnog dijela, završetka kupovine, naplate, što se mora izraziti na profesionalan način kako to zapravo treba obaviti svaki prodavač na prodajnom mjestu. Naš rad se isplatio, a rezultat su pohvale i priznanja za visoko osvojeno mjesto, kaže Jadranka Kardum-Uskok.