Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Rotor obrastao u travu i korov

Autor: Branko Božić

29.04.2013. 22:00
Rotor obrastao u travu i korov


Novoizgrađeni rotor koji je na opasnom križanju dvije iznimno frekventne županijske ceste Ž607 Ražanac – Zadar i Ž6011 Nin – Briševo Murvica pušten u promet koncem lipnja prošle godine, i u čiju je gradnju uloženo oko 1,9 milijuna kuna, ovih dana pruža otužnu sliku.
Naime, umjesto da njegovu centralnu zemljišnu površinu krasi lijepo zasađeno cvijeće, on je nečijom nebrigom obrastao u travu i korov. Rotorom ovih proljetnih dana prometuje sve više vozila, a kako smo zamijetili među njima je i sve veći broj sa stranim registarskim pločicama kojima gosti stižu na odmor u Nin, Vir, Zaton, Privlaku i ostala ovdašnja turistička odredišta.
Vozači su zbog navedenog stanja već počeli negodovati jer su korov i trava toliko narasli da se jednostavno vozila u kružnom toku slabo zamjećuju pa postoji mogućnost izazivanja prometnih nezgoda. Na kraju valja očekivati kako će čelni ljudi Županijske uprave za ceste u Zadru s ravnateljem Milom Fabijanom na čelu po ovom pitanju reagirati žurno i da će se rotor na križanju Mazija kuće urediti i cvjetno oplemeniti.