Sinovčić tražio odgodu jer "mora dodatno razgovarati sa žrtvom"

Slika korisnika valentinam
Antun Novoselović tužio Rena Sinovčića za klevetu
Nakon što je suđenje kasnilo nešto više od pola sata jer Novoselovićeva odvjetnica nije pripremila potpunu pouku o pravima, Sinovčić je zatražio odgodu
Reno Sinovčić nakon rasprave na Općinskom sudu

Nakon podizanja privatne tužbe Antuna Novoselovića, danas je na Općinskom sudu u Zadru započelo suđenje protiv bivšeg gradskog vijećnika Rena Sinovčića zbog kaznenog djela klevete. Novoselović je Sinovčića tužio da je "dana 9. svibnja 2014. godine u Zadru, koristeći svojstvo vijećnika Grada Zadra, javno s govornice toga vijeća, za vrijeme javne sjednice za koju je znao da se medijski javno prati, izvan dnevnog reda, u cilju grubog vrijeđanja i klevetanja privatnog tužiteja Antuna Novoselovića, inače također vijećnika Grada Zadra, znajući da iznosi neistine koje će štetiti časti i ugledu privatnog tužitelja, i postupajući pravo u toj namjeri, za privatnog tužitelja rekao: 'U ovome Gradskom vijeću sjede ljudi koji se predstavljaju kao moralna vertikala i koji mene i gradonačelnika prozivaju za kriminal. Antun Novoselović me proziva i šalje mi policiju, a on je prije šest godina silovao samohranu majku koja je pred njim bježala i skupljala krvavu robu, on je kriminalac najgore vrste, sramota je da takav čovjek sjedi u Gradskom vijeću', koje su neistine i uvrede objavili doslovno svi hrvatski mediji" - stoji u tužbi Antuna Novoselovića koji Sinovčiću zamjera i da je u svojim medijima ponovio klevetničke navode, dodajući da je "žrtva Novoselovićevog silovanja godinama živjela u strahu, da je zločin počinio kada je bio načelnik kriminalističke policije, itd".

Sudac Ante Babić predložio je mirenje, no Sinovčić je kazao: "Mirit se nećemo". Postupak ipak nije mogao biti nastavljen zbog greške Novoselovićeve odvjetnice Drage Petričić koja je Sinovčiću, kao okrivljeniku, dala nepotpunu Pouku o pravima. Sudac ju je stoga upozorio da mora napisati novu budući da Pouka sadrži pet prava, a ne tri, kako je Petričić u svom dokumentu navela.

Sud je tako odvjetnicu Petričić morao čekati više od pola sata dok je otišla do svog ureda i prepravila Pouku o pravima kako bi rasprava mogla biti nastavljena. No, izrevoltiran činjenicom da su i on i sud morali čekati odvjetnicu Petričić da ispravi svoju pogrešku, Sinovčić je od suda zatražio odgodu:

- Tražim odgodu iz tri razloga: prvi je da sam sada psihički uznemiren zbog pogreške opunomoćenice tužitelja koju sam morao čekati jedan sat. Drugi je razlog taj što moram razmotriti hoću li sada uzeti odvjetnika, a treći je razlog što moram ponovno obaviti razgovor sa žrtvom da mi objasni što je dotični učinio - kazao je Sinovčić.

Braniteljica Petričić, koja je od suda prethodno zatražila da "konstatira da se okrivljenik smije" (što je sudac odbio), napomenula je kako je riječ o privatnoj tužbi od 1. kolovoza 2014. godine i da "do danas nije mogla biti održana ni jedna rasprava upravo iz razloga što okrivljenik nije dolazio na zakazane rasprave", te moli suca da u "primjerenom roku zakaže raspravu".

No, zbog već zakazanih rasprava, sudac je iduću u ovom postupku zakazao za 7. lipnja, što i Sinovčiću, kako je na kraju napomenuo, odgovara jer "mora sa žrtvom razgovarati o svim detaljima".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno