Sinovčić tražio odgodu jer "mora dodatno razgovarati sa žrtvom"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Antun Novoselović tužio Rena Sinovčića za klevetu
Nakon što je suđenje kasnilo nešto više od pola sata jer Novoselovićeva odvjetnica nije pripremila potpunu pouku o pravima, Sinovčić je zatražio odgodu
Reno Sinovčić nakon rasprave na Općinskom sudu

Nakon podizanja privatne tužbe Antuna Novoselovića, danas je na Općinskom sudu u Zadru započelo suđenje protiv bivšeg gradskog vijećnika Rena Sinovčića zbog kaznenog djela klevete. Novoselović je Sinovčića tužio da je "dana 9. svibnja 2014. godine u Zadru, koristeći svojstvo vijećnika Grada Zadra, javno s govornice toga vijeća, za vrijeme javne sjednice za koju je znao da se medijski javno prati, izvan dnevnog reda, u cilju grubog vrijeđanja i klevetanja privatnog tužiteja Antuna Novoselovića, inače također vijećnika Grada Zadra, znajući da iznosi neistine koje će štetiti časti i ugledu privatnog tužitelja, i postupajući pravo u toj namjeri, za privatnog tužitelja rekao: 'U ovome Gradskom vijeću sjede ljudi koji se predstavljaju kao moralna vertikala i koji mene i gradonačelnika prozivaju za kriminal. Antun Novoselović me proziva i šalje mi policiju, a on je prije šest godina silovao samohranu majku koja je pred njim bježala i skupljala krvavu robu, on je kriminalac najgore vrste, sramota je da takav čovjek sjedi u Gradskom vijeću', koje su neistine i uvrede objavili doslovno svi hrvatski mediji" - stoji u tužbi Antuna Novoselovića koji Sinovčiću zamjera i da je u svojim medijima ponovio klevetničke navode, dodajući da je "žrtva Novoselovićevog silovanja godinama živjela u strahu, da je zločin počinio kada je bio načelnik kriminalističke policije, itd".

Sudac Ante Babić predložio je mirenje, no Sinovčić je kazao: "Mirit se nećemo". Postupak ipak nije mogao biti nastavljen zbog greške Novoselovićeve odvjetnice Drage Petričić koja je Sinovčiću, kao okrivljeniku, dala nepotpunu Pouku o pravima. Sudac ju je stoga upozorio da mora napisati novu budući da Pouka sadrži pet prava, a ne tri, kako je Petričić u svom dokumentu navela.

Sud je tako odvjetnicu Petričić morao čekati više od pola sata dok je otišla do svog ureda i prepravila Pouku o pravima kako bi rasprava mogla biti nastavljena. No, izrevoltiran činjenicom da su i on i sud morali čekati odvjetnicu Petričić da ispravi svoju pogrešku, Sinovčić je od suda zatražio odgodu:

- Tražim odgodu iz tri razloga: prvi je da sam sada psihički uznemiren zbog pogreške opunomoćenice tužitelja koju sam morao čekati jedan sat. Drugi je razlog taj što moram razmotriti hoću li sada uzeti odvjetnika, a treći je razlog što moram ponovno obaviti razgovor sa žrtvom da mi objasni što je dotični učinio - kazao je Sinovčić.

Braniteljica Petričić, koja je od suda prethodno zatražila da "konstatira da se okrivljenik smije" (što je sudac odbio), napomenula je kako je riječ o privatnoj tužbi od 1. kolovoza 2014. godine i da "do danas nije mogla biti održana ni jedna rasprava upravo iz razloga što okrivljenik nije dolazio na zakazane rasprave", te moli suca da u "primjerenom roku zakaže raspravu".

No, zbog već zakazanih rasprava, sudac je iduću u ovom postupku zakazao za 7. lipnja, što i Sinovčiću, kako je na kraju napomenuo, odgovara jer "mora sa žrtvom razgovarati o svim detaljima".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno