Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Danas premijera “Punch&Judy”

30.04.2019. 12:29
Danas premijera  “Punch&Judy”


Kazalište lutaka Zadar ima novu predstavu. Zove se "Punch&Judy". Režiju i dramatizaciju potpisuje Irena Bausović Tomljanović  koja ujedno i igra u komadu, a ostalu podjelu glumaca čine Sanja Grgina, Josip Mihatov i Gabrijela Meštrović Maštruko. Predstava je inače  nastala u suradnji Irene i Sanje, a vezana je za englesku predstavu o gospodinu Punchu (op. aut. eng. punch – udariti) i njegovoj ženi Judy iz  16. stoljeća na temelju talijanske commedie dell'arte. 
– Ova predstava proizašla je iz naše mašte, nije nikad prije zapisana  ni odigrana. Zamislite da vam mama i tata umjesto male bebe donesu  krokodila ili slona! Nastala bi prava frka! A sve to zahvaljujući jednoj  smotanoj rodi. Svijet gospodina Puncha i njegove žene Judy je vrlo neobičan. Oni se služe kazoo jezikom, kratak je opis predstave koju su  jučer ujutro na konferenciji za medije predstavili Irena Bausović Tomljanović, Sanja Grgina, ravnateljica Kazališta lutaka Zadar Iris Pavić  Tumpa te skladatelj glazbe Tomislav Pehar. 
Zadovoljni napravljenim, naglasili su kako očekuju da će se predstava svidjeti publici i da će u njoj uživati jednako djeca od dvije godine i  više kao i stariji. Suradnica u realizaciji predstave je Sanja Grgina, scenografiju i oblikovanje lutaka je radio Robert Košta, a oblikovanje svjetla Frane Papić. Inspicijentica predstave je Radojka Kozulić a tehničku  ekipu broje tehničar tona Marin Bakmaz te Marijan Nižić, Nataša Perović, Adriano Košuta i Darko Petković. Zanimljivo je za spomenuti da Sanja Grgina ovom prigodom obilježava 25 godina rada u Kazalištu lutaka  Zadar. Premijera je danas.