Na Trgu Petra Zoranića prikazano 18 različitih koreografija

Slika korisnika anamarijabilan
MEĐUNARODNI DAN PLESA Svake godine sve više sudionika
Vedran SITNICA
Plesačice su oduševile publiku

Po treći put za redom plesna Udruga Gesta organizirala je  obilježavanje Svjetskog dana plesa u Zadru. Za razliku od prošle godine  kad su plesne skupine nastupale na dvije lokacije, ove godine svoje su  umijeće plesne skupine iz pet udruga i jednog plesnog kluba s ukupno  18 različitih koreografija pokazale na Trgu Petra Zoranića. 

- Sve naše plesne udruge iz Zadra jednom godišnje iziđu iz svojih  standarsnih okruženja na naš dan dođu na zajedničko druženje gdje  ujedno prikazujemo ulomke iz naših produkcija ili kooreografija s natjecanja s obzirom da imamo umjetničke plesne udruge i klubove. Svake godine imamo sve više sudionika što nam je jako drago. Meni kao  organizatoru je želja da nas iduće godine bude i više i da svaka udruga  dobije svoj punkt. Nadamo se da će Grad Zadar i TZ grada Zadra prepoznati koliko je bitno da imamo plesnu publiku i plesače i to nam  omogućiti pa da iduće godine taj dan bude zaista dan plesa, kazala je  Nena Jurišić, umjetnička voditeljica Plesne udruge Gesta.

 A upravo male "gestice" s točkom Mačke otvorile su jučerašnju manifestaciju kojoj su nazočili brojni Zadrani, ali i turisti.

Osim njih svoje su umijeće pokazali i plesači Plesne udruge Plesaonica, Plesnog kluba Zara te plesnih udruga Budi ples, Avatar i Nimeta.  Program je vodila Iva Prgić, dugogogodišnja plesačica i glumica, koja je  najavljujući program podsjetila kako se Svjetski dan plesa obilježava još  od 29. travnja 1982. godine te da se na taj dan čitaju međunarodne i  nacionalne poruke ljudi koji su neraskidivo vezani uz ples. 

- Osnovna ideja obilježavanja tog dana je podsjećanje javnosti na  ples kao umjetnički oblik izražavanja i uživanje u njegovoj raznolikosti  koji prevladava sve politčke, kulturne i etičke prepreke, poručila je Prgić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)