Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

POVRATAK TRENINZIMA Toni Matešić: Bit će ovo zanimljivo trenažno razdoblje

30.04.2020. 13:41


Igračice se jedva čekaju vratiti i s nestrpljenjem su dočekale dopuštenje za treninge – izjavio je trener Ženskog košarkaškog kluba Zadar Toni Matešić. Njegova ekipa, kao prvoligaš, ima pravo krenuti s treninzima, iako treninzi još nisu krenuli.
– U kontaktu smo sa Sportskom zajednicom i ŠC Višnjik. Predsjednik kluba Branimir Peričić sve dogovara i čekamo konačno dopuštenje. U Višnjiku još traje prilagodba na zatražene uvjete i dobili smo informaciju da se radi na svemu vezanom uz protokol za korištenje dvorana. Ali bitno je da se kreće. Recimo u Splitu i muški i ženski klub već treniraju.
Neće biti jednostavno u ovom trenutku organizirati treninge?
– Možemo reći da ćemo imati zanimljivo trenažno razdoblje. Moći ćemo raditi s četiri ili pet igračica s razmakom od pet metara. Neće to biti jednostavno postaviti.
Kakav je plan treninga na početku?
– Prije svega moramo razbuditi djevojke iz ovog sna od mjesec i pol dana. Prvih nekoliko tjedana ćemo radit ćemo samo da nekako održimo formu. Nema smisla sada krenuti s jakim pripremama, s obzirom na to da se prvenstvo neće nastaviti, a početak iduće sezone je tek u listopadu.
Ali…
– Ali nekako u mojoj glavi smatram da je ovo razdoblje zamijenilo ljetnu pauzu i da ćemo sada u ljetnim mjesecima pošteno trenirati. Imamo velik broj mladih igračica i njima će nekako produžena trenažna sezona izuzetno dobro doći. Neće biti lako, ali djevojke se moraju veseliti tome.
O rosteru za iduću sezonu još nema smisla razgovarati?
– Nema. Sigurno ćemo imati ponovno mladu ekipu i pitanje je koliko će uopće u rosteru biti seniorki. Ali to je u redu. To je i politika kluba. Želimo se bazirati na razvoj mladih igračica, a ako se dogodi generacija koja može napraviti i korak dalje, onda odlično. Cilj je razvijati mlade košarkašice, odgajati ih sportski i preusmjeriti ih da izvuku iz sporta ono najbolje.