Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Produženi vikend: Poštujte odluke stožera civilne zaštite

30.04.2020. 15:10


Pred nama je Praznik rada i vikend, no unatoč tome što je stanje u zadarskoj županiji povoljno, nije vrijeme za opuštanje te Policijska uprava zadarska poziva građane da i dalje budu odgovorni i da ovaj produženi vikend provedu kod kuće.
Od ponedjeljka 27. travnja, neke mjere zaštite od širenja koronavirusa su popustile, no policija podsjeća da je i dalje na snazi zabrana okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu. Isto tako i ovaj vikend  je ograničeno  zadržavanje na ulicama, šetnicama i drugim javnim mjestima, a ne mogu se koristiti ni dječja ni sportska igrališta. Kako bi osigurali poštivanje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, policijski službenici će i nadolazeće dane provesti obilazeći mjesta na kojima bi se građani mogli okupljati u većem broju te će ih upozoravati na pridržavanje protuepidemijskih mjera. U poštivanju i primjeni ovih mjera iz Odluke će voditi računa i Stožeri civilne zaštite koji će osim policije također obilaziti područja mogućih okupljanja građana te će ih upozoravati ako to bude bilo potrebito.
Budući da su preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da građani i dalje poštuju mjere socijalnog distanciranja i ne borave na mjestima na kojima je veći broj ljudi, policija poziva građane da slušaju savjete stručnjaka jer ćemo samo na taj način doprinijeti smanjenju širenja bolesti. 
Policijska uprava zadarska poziva građane koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru da vode računa o tome da se ne grupiraju i da održavaju socijalnu distancu te da za boravak u prirodi odaberu mjesta za koja znaju da ih ne posjećuje velik broj ljudi.
– Apeliramo na građane da se pridržavaju preporuka fizičkog distanciranja, korištenja zaštitne opreme i drugih zaštitnih mjera, poručili su iz PU zadarske.