Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Barceloni i Kairatu u polufinalu se pridružio španjolski Inter

30.04.2021. 07:15


Aktualni europski prvak Barcelona i kazahstanski Kairat Almati izborili su plasman u polufinale završnog turnira futsal Lige prvaka koji se održava u dvorani Krešimira Ćosića. Barcelona je u četvrtfinalu sa 2:0 pobijedila slovensku ekipu Dobovec, koju vodi hrvatski stručnjak Kujtim Morina, a igraju trojica hrvatskih reprezentativaca Vedran Matošević, Luka Perić i Tihomir Novak. Španjolci su utakmicu riješili sredinom prvog poluvremena, u devetoj minuti precizan je bio Ferrao, a tri minute poslije Aicardo postavlja konačnih 2:0. Bio je to prvi, povijesni nastup jednog slovenskog kluba u ovoj fazi Lige prvaka.
– Bilo je teško, ali moram čestitati svojim igračima, dali su sve od sebe. Barca je sam vrh europskog futsala, ali pokušali smo igrati presing, no teško je kada im treba postići pogodak. Mislim da smo na najbolji način predstavili svoj klub, slovenski futsal te općenito futsal s ovih prostora. Mi uživamo u ovom natjecanju, ubiremo plodove rada u posljednje četiri godine – kazao je Morina.
U drugom četvrtfinalnom susretu Kairat Almati je nakon produžetaka pobijedio Benficu sa 6:2, nakon što je poslije 40 minuta bilo 2:2. Za kazahstanski sastav u zabili Gadeia (16’, 47’), Edson (31’), Tursagulov (45’), Fernandinho (49’) iOrazov (50’), a za Benficu Jesus (16’) i Tiago Brito (35’).
U preostala dva četvrtfinala jučer su se sastali španjolski Inter i ruska Jugra, te portugalski Sporting i ruski KPRF. Inter je u zanimljivom dvoboju rezultatom 3:0 svladao Jugru. Morales Barbado doveo je španjolsku momčad u vodstvo u 16. minuti, a s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. U nastavku utakmice Luca Tripodi je zabio za 2:0 u 34. minuti,a Barbado je svojim drugim pogotkom stavio točku na »i« ovog dvoboja. Portugalci i Rusi svoj su ogled igrali u kasnijem terminu. Polufinalni susreti su na rasporedu 1. svibnja, a finale je 3. svibnja. (h)
Infobox ():
UEFA se pridružuje ‘totalnoj tišini’ na društvenim mrežama
NYON – UEFA je u četvrtak objavila da će se od petka do ponedjeljka na društvenim mrežama pridružiti ‘totalnoj tišini’ koju su pokrenuli engleski nogometni klubovi u znak prosvjeda protv rasističkih uvreda čije su žrtve nogometaši.
– Ima zlostavljanja i na terenu i na društvenim mrežama. To je neprihvatljivo i treba to okončati uz pomoć javnosti, zakonskih tijela i jakih društvenih mreža – kazao je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.
– Dopustiti kulturi mržnje da raste bez kažnjavanja je opasno, ne samo za nogomet nego za cijelo društvo – dodao je Čeferin.
U subotu su engleski klubovi najavili potpunu tišinu na društvenim mrežama Engleskog nogometnog saveza, klubova Premier League i druge engleske lige te ženske Super Lige i to od 14,00 sati u petak do 22,59 sati u ponedjeljak. Ta akcija, u kojoj će sva tijela engleskog nogometa »zatvoriti svoje račune na Facebooku, Twitteru i Instagramu«, predstavlja »odgovor na kontinuirano diskriminatorno zlostavljanje koje na društvenim mrežama podržavaju i sportaši i brojne druge osobe iz javnog života povezane s nogometom«.