Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Benkovački SDP na izbore predvode Goran Nimac i Ana Grgas

30.04.2021. 09:23


Benkovački SDP ne namjerava i ovoga puta biti sporedni promatrač izbornog procesa i budućeg političkog života grada Benkovca o čemu svjedoče zvučna imena kandidata kao i 723 prikupljena potpisa potpore SDP-ovu kandidatu za gradonačelnika Benkovca Goranu Nimcu i njegovoj zamjenici Ani Grgas, koji ujedno predvode i listu za izbore za Gradsko vijeće na koje SDP izlazi samostalno.
Uz nositelja liste Gorana Nimca i druge na listi Ane Grgas, na trećem mjestu je još jedno zvučno i široj javnosti Zadarske županije poznato ime, nekadašnji nestranački kandidat za župana zaposlen u Ministarstvu branitelja, Vladimir Čačić.
Goran Nimac, diplomirani pravnik, referent Općinskog suda u Benkovcu, od kolovoza 1991. kao dragovoljac pripadnik Službe za zaštitu ustavnog poretka MUP-a RH kao samostalni inspektor, operativac. Od 1994. pravni savjetnik zapovjednika 84. gardijske bojne »Termiti«. Do 2002. stručni suradnik u UO za prostorno uređenje i imovinsko pravne poslove Grada Benkovca. Do 2011. rukovoditelj Sektora za opće, pravne i kadrovske poslove u Regionalnoj veletržnici Benkovac.
Danas je savjetnik za povjerene pravne poslove Ureda državne uprave UO za povjerene poslove Benkovac.
Ana Grgas, mr.sc. agronomije, dugogodišnja viša stručna savjetnica za poljoprivredu i stočarstvo Zadarske županije. Ovlaštena vještakinja pri utvrđivanju šteta koje nanose zaštićene životinje – predatori. Provodi stručne edukacije na terenu koje i uz angažman stranih NGO organizacija rezultiraju pokretanjem i razvitkom mnogih OPG-ova benkovačkog, obrovačkog i gračačkog kraja. Aktivno djelovala u KUD-u »Branimir« Benkovac što je rezultiralo pokretanjem škole obrade vune postupkom filcanja, škole tkanja, škole za mljekare, sirare, stočare i ljekovito bilje. Organizator mnogih smotri kao što su benkovačka stočarska smotra, izložba sira, izložba proizvoda sela i mnoge druge.