Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Koronavirus napao igrače Hrvoja Vlašića uoči posljednjeg susreta ligaškog dijela hrvatskog prvenstva

30.04.2021. 07:12


Puntamičani baš nemaju sreće sa Šibenkom i koronavirusom. Nakon što je drugi ovosezonski susret Sonika i košarkaša s Baldekina koji se trebao igrati sredinom prosinca u Jazinama otkazan na sam dan utakmice zbog zaraze u gostujućim redovima i treći okršaj istih suparnika odgođen je zbog covida-19. Ovaj put virus je napao Zadrane koji imaju nekolicinu zaraženih igrača te će novi termin dvoboja biti naknadno određen. Informacija je potvrđena od strane predsjednika kluba Mirka Jošića koji je kazao:
– Utakmica protiv Šibenke se neće odigrati. Nekoliko igrača ima simptome zaraze se će se novi termin naknadno dogovoriti nakon što istekne razdoblje koje sukladno epidemiološkim mjerama trebamo mirovati – potvrdio je Jošić.
Zadranima odgoda dolazi u zao čas, manje od 24 sata prije planiranog početka posljednjeg susreta ligaškog dijela HT Premijer lige. Puntamičani su lovili 18. ovosezonsku pobjedu kojom bi osigurali peto mjesto na ljestvici hrvatskog prvenstva i izjednačili najbolji rezultat u povijesti ostvaren prije točno deset godina pod vodstvom Nevena Plantaka. Odgoda će vjerojatno stvoriti i nove probleme pri slaganju rasporeda za doigravanje čiji je početak već jednom odgođen zbog zaraze košarkaša Gorice te je upitno hoće li »play-off« započeti u subotu 8. svibnja kako je prvotno bilo planirano.


Bayern ostao u igri za Final Four
Košarkaši Bayerna iz Münchena domaćom pobjedom 85:79 smanjili su zaostatak za Armani Exchangeom na 1-2 u četvrtfinalnoj seriji Eurolige. Vladimir Lučić bio je odličan kod domaćih s 27 poena, dok je Malcolm Delaney ubacio 18 koševa za Armani. Hrvatski igrač Leon Radošević je u sastavu Bayerna za 17:35 minuta postigao dva poena (šut za dva 1-1, trica 0-1) uz dva skoka i jednu asistenciju. Četvrti susret ovih suparnika na programu je večeras. Ranije u srijedu su aktualni europski prvaci, igrači moskovskog CSKA kao prvi izborili nastup na ovosezonskom završnom turniru koji će se igrati u Kölnu od 18. do 20. svibnja. Rusi su u četvrtfinalu izbacili Fenerbahçe s 3-0 u pobjedama. U trećoj utakmici igranoj u Istanbulu CSKA je bio bolji sa 68:85, a do pobjede su ga predvodili Will Clyburn s 34 i Iffe Lundberg s 22 koša, dok je Nando De Colo s 22 poena bio usamljen u redovima domaćeg sastava. Na korak do plasmana na završni turnir stigla je i Barcelona koja je u trećem susretu kao gost svladala Zenit iz Sankt Peterburga rezultatom 70:78 te povela s 2-1 u pobjedama. Brandon Davies s 22 i Cory Higgins sa 16 poena predvodili su Barcelonu, dok je Billy Baron s 19 koševa bio najefikasniji kod Zenita.