Samopomoć i podrška ranjivim skupinama kroz sport

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
U sklopu projekta CUKAR 5.0 započela je provedba programa »Žveljarina«
Autor: 
Sve učestalija šećerna bolest povezuje se s prihvaćanjem netradicionalnih načina prehrane i prakticiranjem "sjedilačkog načina života". Tjelesna aktivnost odavno je poznat način liječenja šećerne bolesti i provodi se u kombinaciji s ostalim načinima
Vedran SITNICA
Treningom do zdravlja

U sklopu projekta CUKAR 5.0 započela je provedba programa »Žveljarina« - programa za samopomoć i podršku ranjivim skupinama kroz sport s ciljem edukacije i motivacije djece i odraslih koji se nalaze u riziku od nastajanja komplikacija uslijed pomanjkanja aktivnosti i nezdrave prehrane da kroz 12 mjeseci usvoje znanja i vještine treninga s i bez trenera.

- Sve učestalija šećerna bolest povezuje se s prihvaćanjem netradicionalnih načina prehrane i prakticiranjem »sjedilačkog načina života«. Tjelesna aktivnost odavno je poznat način liječenja šećerne bolesti i provodi se u kombinaciji s ostalim načinima - pravilnom prehranom, inzulinom i/ili lijekovima, a ovaj će program pomoći u usvajanju dobrih životnih navika, poručili su iz Udruge Cukrići.

Program će se provoditi u dvije manje grupe, uz nadzor trenera. U prvoj su grupi korisnici odrasle dobi s problemom prekomjerne tjelesne težine dok su u drugoj grupi djeca školskog uzrasta s nerazvijenim navikama vježbanja i/ili problemom prekomjerne tjelesne težine. Na treningu u četvrtak, kojeg je održao Toni Matešić, radile su se različite vježbe uz njegovu stručnu pomoć.

Sportski program »Žveljarin« provodi se u sklopu projekta CUKAR 5.0 koji je financiran u okviru poziva »Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice«. Provedba projekta, ukupne vrijednosti 467.320,80 kn (100% bespovratna sredstva) započela je 16.02.2022. godine i traje 14 mjeseci. Nositelj projekta je Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Cukrići - Zadar koja okuplja djecu i mlade oboljele od dijabetesa, njihove roditelje te ostale koji žele pružati podršku oboljelima od dijabetesa te poticati kvalitetu života oboljelih, a partneri su Grad Zadar i Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića, Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)