Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Grbas bi ostala, Marin još razmišlja

Autor: Šime Ćurko

29.05.2009. 22:00
Grbas bi ostala, Marin još razmišlja

Foto: Filip BRALA



Obje igračice lani su potpisale ugovor na jednu plus jednu godinu


Govoreći o učinku seniorske ekipe koja je kroz Ligu za ostanak uspjela sačuvati status A-1 ligaša Marija Mazija, trenerica košarkašica Zadra, naglasila je da odlične igre koje su u zadarskom dresu pokazivale Ina Marin i Iva Grbas sigurno nisu prošle nezapaženo kod drugih (bogatijih) klubova. Nema sumnje, Iva i Ina bile su lokomotive Zadra koje su, istina, imale svojih slabijih trenutaka, no bez njihova, posebno napadačkog učinka, ali i Ivinih skokova, Zadar bi danas vjerojatno bio u nižem rangu. Planovi za sljedeću sezonu stoga umnogome ovise o tome kakva će biti status ove dvije igračice.
– Još je prerano govoriti o tome što će biti sljedeće sezone. Ugovor sa Zadrom istječe mi 31. svibnja i do tada i dalje treniram ispunjavajući svoje obveze iz ugovora. No, i nakon 31. svibnja ja sam praktički igračica Zadra jer je ugovor potpisan po principu jedna plus jedna godina. E, sad, hoće li i ta druga godina doći na red, ne znam. To tek treba vidjeti – kaže Iva Grbas. Riječ je o igračici koja je u Zadar došla u ljeto 2007. iz Vidika koji su tada ispali u A-2 ligu. Grbas je bila ponajbolja igračica šibenskog kluba, a prije dolaska u Vidike nosila je dres matične Riječanke.
– Meni je u Zadru odlično. Ekipa mi odgovara, sa suigračicama se dobro slažem, a o kvaliteti naših trenera Marije Mazije i Branimira Peričića ne treba puno govoriti. S te strane imam sve preduvjete za ostanak. Ipak, treba vidjeti kakva će biti ekipa dogodine, kakve će imati ambicije i tko će uopće biti u rosteru. Bila bih zadovoljna kad bih se dogovorila sa Zadrom za nastavak suradnje iako i neku drugu opciju ne treba otpisati – zaključuje Grbas. Njen je ostanak Zadru važan i zbog toga što je riječ o igračici koja može igrati na poziciji četvorke (premda joj najbolje odgovara krilna pozicija), a Zadar je deficitaran s visinom.
Ina Marin prošla je drukčiji put. Iz Zadra je svojevremeno otišla kao talentirana igračica, nastupala je za zagrebačku Montmontažu i Croatiju, s kojom je bila i prvak Hrvatske. Nakon dvogodišnjeg izbivanja iz košarke Marin se prošlo ljeto vratila u matični klub gdje igra na poziciji organizatora igre, ali i šutera. Njena mirna ruka mnogo je bila bila olakšanje cijelog ekipi. Marin, kao i Iva Grbas, ima ugovor po principu 1+1.
– To znači da nakon ove sezone mogu otići ako se ne dogovorim sa Zadrom – kaže Marin koja je još daleko od planova gdje će igrati sljedeće sezone.
– Ponuda imam toliko da sam se i sama iznenadila. No, u Zadru mi je bilo odlično, vratila sam se igranju košarke, ekipa je bila jako dobra i možemo biti zadovoljni. Hoću li ostati u Zadru ili otići ne znam, a ne mogu ni znati dok ne obavim razgovore s Upravom kluba. Za sada sam na odmoru, a za dalje ćemo vidjeti – zaključuje Marin.