Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Stipčević: Imali smo potpunu kontrolu

Autor: Matej Lordanić

29.05.2009. 22:00
Stipčević: Imali smo potpunu kontrolu

Foto: Zvonko KUCELIN



Igrali smo dobro, puno bolje nego u Zagrebu. Pogotovo se to odnosi na obranu. Dopustili smo im samo 30 poena u prvom poluvremenu i imali vodstvo tijekom cijele utakmice. U drugom poluvremenu smo došli do 15-tak poena prednosti i to mirno sačuvali do kraja – rekao je Gečevski
Do izuzetno važne pobjede u drugoj utakmici završnice doigravanja za prvaka Hrvatske momčad Zadra je uz Tomislava Ružića i Roka Stipčevića vodio Vladimer Boisa. Gruzijac je za 26 minuta na parketu postigao 14 poena uz četiri skoka, uz veliku potrošnju u obrani na Andersonu.
– Odigrali smo najbolju obranu protiv Cibone upravo u prvom poluvremenu ove utakmice. U drugom poluvremenu smo također igrali jako dobro, iako nismo uspjeli zaustaviti Alana Andersona. To je bio jedini problem u ovoj utakmici. U prvoj utakmici u Zagrebu smo izgledali vrlo loše, nadam se da to nećemo ponoviti. Mislim da će se treća utakmica puno razlikovati od prve. Nadam se da ćemo igrati kao u Zadru i da ćemo imati više šansi za pobjedu – smatra Boisa.
Rok Stipčević je cibosima isporučio četiri trice i ukupno 14 koševa, a iznenađujuće je da je bio prvi skakač Zadra uz Gečevskoga s čak sedam skokova.
– Znali smo da će ovo biti jedna posve drugačija utakmica u odnosu na onu u Zagrebu. Oni su igrali zonu želeći sačuvati svoje igrače od problema s osobnim greškama. Imali su samo 8 igrača, pa su zato veći dio utakmice igrali zonu. Mi smo na njihovu zonu mogli bolje reagirati, ali pobjeda je pobjeda. Cijela utakmica je bila pod našom kontrolom. Uspjeli smo izjednačiti na 1-1 i sada idemo u Zagreb dati sve od sebe. U prvoj smo utakmici igrali s premalo volje, elana i želje. Bez toga se ne može u finalnoj seriji. Za završnicu sezone smo praktički trenirali cijelu godinu i sada se energijom i željom mogu nadoknaditi problemi u igri – govori Stipčević, pa nastavlja:
– Na uzvrat idemo dati sve od sebe. Morat ćemo biti još agresivniji u obrani i, koliko je dozvoljeno, ići „u meso”. Sudački kriterij to dopušta. Trebamo ići oštrije i dati sve od sebe. Cibona je favorit, igraju na domaćem parketu pred svojom publikom. No, favoriti uvijek ne pobjeđuju. Mi posjedujemo kvalitetu što smo dokazali ovom pobjedom. U Zagreb idemo napraviti sve što možemo – smatra Rok
Branič Zadra Damir Rančić je pred ovu utakmicu imao velikih problema. „Zaradio” je upalu uha i povišenu temperaturu, te je zbog toga morao nastupiti pod tabletama. Unatoč tome je postigao 10 koševa uz dvije trice.
– Zasluženo smo pobijedili. Ispoštovali smo dogovor pred utakmicu, a to je da uđemo u susret što agresivnije i ne dopustimo im da se razigraju. U prvom poluvremenu su nam zabili 30 poena, što je za njih malo. Dobro smo ušli u treću četvrtinu, podignuli prednost na 15-tak poena razlike i utakmicu rutinirano priveli kraju. Treća utakmica? Ne može se puno toga promijeniti u samo dva dana. Trebamo pokušati u utorak u Zagrebu ponoviti pristup iz ove utakmice. To će biti vrlo teško, jer i oni kući igraju agresivnije. I njima je prednost igrati doma, kao i nama. Bit će vrlo zanimljiva utakmica – rekao je Rančić.
Trener Sagadin je rekao da ste igrali pod tabletama zbog upale uha.
– U noći s petka na subotu sam se probudio zbog upale uha, uopće nisam mogao spavati. Ali to je manje bitno, najvažnije je da smo pobijedili – skromno će Damir.
Kapetan Todor Gečevski smatra da je njegova momčad u ovoj utakmici igrala obrambeno puno bolje nego u Zagrebu.
– Igrali smo dobro, puno bolje nego u Zagrebu. Pogotovo se to odnosi na obranu. Dopustili smo im samo 30 poena u prvom poluvremenu i imali vodstvo tijekom cijele utakmice. U drugom poluvremenu smo došli do 15-tak poena prednosti i to mirno sačuvali do kraja. Oni su jednom zaprijetili, došli do sedam razlike, ali mi smo bili koncentriraniji. Spriječili smo njihovu igru jedan na jedan u napadu i pogađali protiv njihove zone koja nam je stvarala dosta problema. Na kraju ispada da smo igrali dobro i u napadu što dokazuje postignutih 80-tak poena. Treba reći da nam je neigranje Prkačina bilo od koristi. On je odličan igrač i jako dobro igra pod košem. Nedostajala im je unutarnja igra, puno su se oslanjali na igru s vanjskih pozicija. Prkačin im puno znači. Daje im sigurnost, pogotovo u završnici kada im treba sigurni poeni. Treća utakmica? Bit će teško. Borit ćemo se 40 minuta, a i oni će sigurno odigrati puno bolje Bit će teško, ali ćemo dati sve od sebe za pobjedu – kazao je Todor.
Jedan od najvažnijih igrača Cibone Davor Kus nije bio na svojoj uobičajenoj razini. Ubacio je pet poena uz loš šut iz igre (2/9).
– Zadar je zasluženo pobijedio. Imali su više energije od nas. Od početka su se nametnuli puno čvršćom igrom od nas. Imali smo priliku za preokret kada smo došli do šest poena zaostatka. Zadar u tim trenucima nije izgledao dobro niti u obrani, niti u napadu. No, tada su nam skočili dva puta u napadu, samopouzdanje im je naraslo i rutinirano su priveli utakmicu kraju – kazao je Davor Kus, kapetan Cibone u odsustvu Prkačina.
Jesu li vam nedostajali Prkačin i Vukušić?
– Nedostajalo nam je igrača u rotaciji, pogotovo visokih. Moramo se prilagoditi se i naći rješenje za igru bez njih. Vidjet ćemo u kakvom će stanju biti za treću utakmicu. Nadam se da će igrati. Morat ćemo u svakom slučaju poboljšati našu igru, pogotovo s „četiri mala”. U utorak će biti nova utakmica, igramo pred svojim navijačima i vjerujem da ćemo povesti 2-1. Pritisak? Ne bih rekao da je pritisak na nama. Igramo u našoj dvorani gdje smo puni samopouzdanja i vjerujem da ćemo pobijediti – misli Kus.