Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Tko se boji vuka još

Autor: Roman Morović

29.05.2009. 22:00
Tko se boji vuka još

Foto: Sebastian GOVORČIN



Sve su karte na stolu. Uoči večerašnje druge finalne utakmice između Zadra i Cibone gotovo da i nema tajni između dviju momčadi. Prije prve utakmice trener Zadra Zmago Sagadin najavio je kako će između prve i druge utakmice biti malo više vremena kako bi momčadi možda uvježbale kakav novi detalj kojim bi mogle iznenaditi protivnika, a koliko su u tome uspjele tek treba vidjeti. Bilo kako bilo, teško je vjerovati da će Sagadin ili Perasović izvući kakvog asa iz rukava kojim će dobit utakmicu. Obojica će put ka pobjedi graditi na svojim starim strategijama uz pomoć kojih su i došli do finala. Kada je riječ o Zadru to se prije svega odnosi na čvrstu obranu koja u prvoj utakmici i nije baš bila toliko čvrsta.
Ružić: “Igrat ćemo bolju obranu”
– U prvoj utakmici se vidjelo da nismo odigrali na našoj razini, prvenstveno što se tiče obrane. Trener nam je ukazao na pogreške koje smo napravili i mislim da smo dobro radili proteklih nekoliko dana na ispravljanju tih pogrešaka. Vjerujem da ćemo večeras odigrati puno bolju, čvršću i agresivniju obranu i prema njihovim vanjskim i prema unutarnjim linijama. Što se centarskog dijela posla tiče to se odnosi na čvršću obranu prvenstveno na Prkačinu i Homanu. U napadu trebamo igrati svoju igru, moramo biti strpljivi i imati što manje nekontroliranih poteza koji onda rezultiraju izgubljenim loptama ili promašajima – kazao je u najavi susreta s Cibonom, Tomislav Ružić.
Što se tiče napadačkog dijela igre Zadrani će za pobjedu morati imati više raspoloženih pojedinaca nego što su imali u Zagrebu. Dobra šuterska večer jednog ili dvojice igrača neće biti dovoljna, već će svoj maksimalan doprinos morati dati svaki igrač koji uđe u igru.
Rančić: “Razmišljamo samo o pobjedi”
– Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. U Zagrebu smo odigrali lošu utakmicu i svi mi sada jedva čekamo da počne ova druga utakmica da im uzvratimo za taj poraz. Mi u ovom trenutku razmišljamo samo o pobjedi, svi smo veliki optimisti i nema razloga da razmišljamo o ikakvom drugom scenariju. Nema mjestu pesimizmu i dati ćemo sve od sebe da pobijedimo i izjednačimo finalnu seriju – optimističan je uoči utakmice šuter Zadra Damir Rančić.
Posljednje, ali ne manje važno pitanje za Zadar glasi: Kako zaustaviti Alana Andersona?
– To se posljednjih nekoliko mjeseci pita pola europskih momčadi. Mi smo u posljednja dva-tri dana istrenirali i korigirali neke stvari i pokušat ćemo to danas primijeniti. Prije svega mislim da moramo agresivnije ići na njega jer smo mu u Zagrebu dozvolili da se razmaše od prve minute. Ako to dopustite tako kvalitetnom igraču kasnije ga je vrlo teško zaustaviti. Sada trebamo od prve minute ući puno agresivnije, a to se odnosi i na one igrače koji ga budu čuvali i na one koji njima (igračima koji će čuvati Andersona) budu čuvali leđa – zaključio je Rančić.