Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tony digao na noge sedam tisuća obožavatelja

Autor: Krešimir Bukvić

29.05.2009. 22:00
Tony digao na noge sedam tisuća obožavatelja

Foto: Zvonko KUCELIN



Rijetki su domaći pjevači koji mogu napuniti košarkašku dvoranu kao što je to prekjučer navečer uspjelo Toniju Cetinskom u dvorani “Krešimir Ćosić”. Najveća hrvatska zvijezda zabavne glazbe današnjice preko dva sata zabavljala je skoro sedam tisuća Zadrana i njihovih gostiju na trećem održanom koncertu svoje aktualne “Furia turneje”. U prvom redu demonstrirajući svoje izvanredne vokalne sposobnosti, a nakon toga i velik zabavljački potencijal Tony je digao na noge gotovo sve prisutne obožavatelje, pokazavši da dobar koncert nosi prije svega glas i dobra pjesma – emocija prenesena notama. Iako prekjučer navečer održani glazbeni spektakl nije oskudjevao scenografijim, atraktivnim plesačicama, desetočlanim bendom i pratećim vokalima, u fokusu događanja bio je ipak Tony – i više nego valjan razlog za rasprodane karte. Dobro informirani o odjecima njegovih nedavnih nastupa u zagrebačkoj “Areni”, koju je uspio rasprodati čak dva puta zaredom, Tonijevi su zadarski obožavatelji doslovno razgrabili ulaznice, nabrijani za koncert koji će, sudeći po viđenom, zasigurno biti jedan od koncerata godine u gradu. Dajući se do kraja, Tony je tijekom dvosatnog druženja sa Zadranima otpjevao neke od svojih najvećih hitova, dakako s naglaskom na posljednji album “Ako se to zove ljubav”. Večer je otvorio hitom “Umirem 100 puta dnevno” izazvavši već u početku euforiju među publikom, posebice u parteru, gdje su gusto natiskani njegovi mlađi obožavatelji pjevali zajedno s njim gotovo svaku pjesmu. Da je odličan “showman” Tony je pokazao između ostalog, i “bacivši” se u jednom trenutku među prve redove, izmjenivši nekoliko srdačnih zagrljaja sa svojim mahom ženskim obožavateljicama. Ozarenog lica izrazio je zadovoljstvo odazivom publike, posebno naglasivši kako mu je jako drago da košarkaške dvorane mogu puniti i izvođači zabavne glazbe poput njega, daleko od turbo folka.
– Pokažimo im da nam ne treba turbo folk, da i mi imamo svoju narodnu glazbu, poručio je Tony okupljenima, zapjevavši zajedno sa cijelom dvoranom danas već legendarnu “Da te mogu pismom zvati”, dignuvši na noge i one najrezerviranije posjetitelje.
 Dobro osmišljen “koktel” hitova, a svakako i “vrući” nastupi deset atraktivnih plesačica u koreografiji Ivone Brnelić, bivše plesačice Tine Turner, očito su bili dobitna kombinacija. Izdvojiti nešto bilo bi skoro pa neprimjereno, no ne spomenuti Tonijevu izvedbu legendarne “Ti voglio bene assai” Enrica Carusa, bila bi prava šteta. Posvetivši pjesmu svojoj baki, Tony je pokazao da mu uz zabavne “leže” i operne arije, priuštivši publici priliku uživanja u samo njemu svojstvenoj izvedbi pjesme u čiju se interpretaciju upuštaju samo najveći. Vokalni vrhunac večeri koji će zasigurno ostati u sjećanju prekjučer navečer svih prisutnih obožavatelja. Trenutak pun emocija kao i onaj kada se pjevač prisjetio Toše Proeskog, Dina i Borisa Dvornika, Dražena Petrovića i Ane Rukavine, ljudi koji su nas, kako je istakao, sve zadužili. Njima u spomen zapjevao je hit iz devedesetih “24 sata”, praćen svjetlošću na tisuće upaljenih mobitela. U jednom trenutku hrvatskoj glazbenoj zvijezdi na pozornici se pridružila i mlada zadarska izvođačica, sudionica showa “Hrvatska traži zvijezdu”, Iva Ušalj otpjevavši zajedno s njim “Ti si najbolje”. Regularni dio koncerta zaključen je naslovnom pjesmom Tonijevog pretposljednjeg albuma “Čovjek od leda”, nakon kojeg se zvijezda vratila na dva bisa: “Morski vuk” i “Blago onome tko te ima”. Zahvalivši se od srca svima okupljenima, istaknuvši da sada dobro zna zašto se zadarska publika zove tornado, a posebice menadžerima Željku Radočaju i Mirku Sičiću, otpjevao je i nekoliko stihova legendarnog zadarskog evergrenna “Kalelarga”.