Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Anta Anđelić proslavila stoti rođendan

29.05.2011. 22:00
Anta Anđelić proslavila stoti rođendan


Šibenčanka Anta  Anđelić ove subote je u zadarskom Domu za starije i  nemoćne osobe proslavila  svoj stoti rođendan. Na obiteljskoj svečanosti za rođendanskim stolom okupili su se  njezini sinovi Zoran, poznati  zadarski ginekolog sa suprugom Tatjanom, i Neven te  kćerka Alemka s mužem prof.  Ivom Livaković, šestero  unučad i petero praunučadi te  brojna rodbina, obiteljski prijatelji iz Njemačke i znanci.
 Slavlje su uveličali i slavljeničini susjedi – štićenici  Doma, njih tridesetak, među  kojima je bilo i njih nekoliko  koji broje 99, 98 i 97 godina  kao i ljubazni djelatnici iste  ustanove predvođeni socijalnom radnicom Sonjom Šare i  radnom fizioterapeutkom Milankom Paunović. U ime svih  njih Božo Sorić Boženko, njezin susjed u Domu, joj je  uručio cvijeće. Slavljenicu i  njezine goste pjesmom i svirkom na harmonici zabavljao  je Pažanin Petar Rui, inače  čest gost zadarskog Doma za  stare i nemoćne osobe.
 Anta je gotovo sav svoj radni vijek provela u šibenskome zaleđu radeći kao učiteljica.
Unatoč dubokoj starosti još  je vitalna, stabilnog je zdravlja, dobro je pokretljiva. Sama brine o sebi, sama jede,  sama uzima lijekove i obavlja  osobnu higijenu. Gleda TV,  čita novine, nešto lošije čuje,  ali zato još uvijek “hekla” i  veze kao da joj je dvadeset, a  ne sto godina. Svatko bi je  poželio imati u svojoj kući kao  majku, baku te korisnicu Doma. Nema onoga među nama  kojemu se svojom ljubavlju i  dobrotom nije uvukla pod  kožu. Jednostavno draga nam  je svima, kazuju nam Milanka  Paunović i Sonja Šare, djelatnice Doma koje uglavnom  najviše vremena provode s bakom Antom.
– Vrijedilo je živjeti i stvarati kad vidim ovako brojne  okupljene naše potomke i  drage nam prijatelje, rekla  nam je vesela i nasmijana  baka i slavljenica Anta  Anđelić.