Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Fejsbukovac kazneno prijavljen zbog diskriminacije

29.05.2011. 22:00
Fejsbukovac  kazneno prijavljen  zbog diskriminacije


Vijest koju su  proteklog vikenda objavili svi  hrvatski mediji, a o tome se još  i jučer pričalo na zadarskoj  Kalelargi jest ona o 22-godišnjem mladiću iz Škabrnje,  koji je na svom profilu na  društvenoj mreži Facebook  pisao o atentatu na Svetog  Oca zbog čega ga je posjetila  policija, a zaradio je i kaznenu  prijavu.
Mladić je, kao što je sada  već javnosti poznato, napisao  da bi trebalo počiniti atentat  na Papu, što su policajci koji  sudjeluju u organizaciji posjeta ocijenili potencijalno  opasnim, odnosno prijetećim.   Upravo zbog činjenice kako  opreza nikada dosta, od nadležnog Županijskog suda u  Zadru, odmah je zatražen i  nalog za pretragu mladićevog  doma. I doista, policajci su  uskoro pokucali na vrata kuće  22-godišnjakova oca u Škabrnji te je obavljen detaljan  pregled.
Pronađena je automatska  puška, pištolj marke “makarov”, pištolj marke “CZ” i 274  komada raznog streljiva za to  oružje. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da  pronađeno oružje pripada  mladićevom 47-godišnjem  ocu. Zato je protiv 47-godišnjaka podnesena kaznena  prijava zbog “nedozvoljenog  posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari” te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.
Zadarski policajci inače, iako Papa neće posjetiti Zadar,  uključeni su u zahtjevne sigurnosne provjere, među kojima kako saznajemo, spadaju  i analize sadržaja na društvenim mrežama zbog čega su  primijetili i poziv na likvidaciju Pape što ga je uputio  22-godišnjak.
– Sličnih slučajeva do sada  nismo imali, no s provjerama  ćemo nastaviti – pojasnili su u  policiji. Protiv mladića je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela  ocijenjenog kao rasna i druga  diskriminacija, a on je nakon  svega, opet na svom profilu  Facebooka napisao kako nije  mislio ozbiljno i kako je “sve  glupost”.