Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Građani polako izlaze iz apatije

29.05.2011. 22:00
Građani polako izlaze iz apatije


Petnaestak građana danas je svoje probleme i inicijative iznijelo tijekom primanja kod saborske zastupnice Ingrid Antičević Marinović (SDP).
– Mogu ocijeniti kako u posljednje vrijeme građani polako izlaze iz apatije i preuzimaju jednu proaktivnu ulogu; žele ukazivati na probleme i žele da se ti problemi rješavaju. Znaju u kakvoj smo mi, kao oporba,  poziciji, ali žele da se o temama koje ih tiše ne prestane govoriti. U prvom redu boli ih nebriga za stariju populaciju; nema dovoljno domova za starije, a u postojećima nema mjesta,  niti svatko ima novca za platiti smještaj roditeljima u privatnom domu. Uz to, građani se žale na to da nema više mjesta u kojima se mogu okupiti i raspraviti probleme lokalne zajednice. Gotovo svako selo ima društveni dom, samo u gradu Zadru toga nema. Ono na što se građani s područja cijele županije konstantno, s pravom, žale jest sporost administracije, bez obzira da li se radi o državnoj administraciji ili administraciji njihovih jedinica lokalne samouprave, osobito kad imaju potrebu za različitim dozvolama, ali također se žale i na to da im tijela vlasti ne dostavljaju odgovore sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama. Riječ je o problemima na koje vijećnici SDP-a konstanto ukazuju. Uloga lokalne vlasti  jest ta da građanima omogući lagodniji život, bolji standard,  ali u našoj županiji jedinice lokalne samouprave grade megalomanske projekte, a rezultat toga se vidi sada kad više ne stiže državni novac, rekla je po završetku razgovora s građanima Antičević Marinović.


 ČEKA NAS “KAŠETA BROKAVA”


Ingrid Antičević Marinović je na upit našeg lista komentirala medijske kalkulacije o tome kako je njezina nazočnost na sastanku tridesetak  vodećih ljudi SDP-a s predsjednikom stranke Zoranom Milanovićm u Termama Jezerčica potvrda toga da bi upravo ona trebala ponovo obnašati mandat ministrice pravosuđa ukoliko koalicija  na čelu s SDP-om osvoji parlamentarnu većinu.
– Sastanak je bio radni. Nikakve fotelje nismo dijelili, niti nas čekaju ikakve fotelje,   nego „kašeta brokava.”  Za svako mjesto, i mjesta u Saboru, i mjesta u izvršnoj vlasti,  imamo dovoljno  kvalitetnih ljudi, rekla je Antičević Marinović.