Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Strijelci ispunili normu za državno prvenstvo

29.05.2011. 22:00
Strijelci ispunili normu za državno prvenstvo


Na strelištu u  Žmirića ovog vikenda  održano je 4. kolo Kupa Hrvatske u gađanju letećih meta.  Strijelci su se natjecali u disciplini trap, a u zadarskom  SK Lovcu nisu krili zadovoljstvo što je ovim natjecanjem Zadar stekao mogućnost organizacije i najvećih natjecanja u ovoj disciplini.
– Na ovom natjecanju skupljaju se bodovi za normu  koja je potrebna za sudjelovanje na prvenstvu Hrvatske. Na državnom prvenstvu  mogu nastupiti natjecatelji  koji “ubiju” dva puta po 95  letećih meta i to na dva natjecanja. Istovremeno, odigrava se i tradicionalni prijateljski susret reprezentacija  Hrvatske i Slovenije, rekao je  ispred organizatora  Streljačkog kluba Lovac, odgovorna osoba strelišta Marinko Matešić.
 Čak 42 strijelca su ispunila  normu za državno prvenstvo,  a najbolji s ukupno 140  (121+19) letećih meta bio je  Anton Glasnović iz  Streljačkog kluba Gaj iz Zagreba. Drugo mjesto osvojio  je Giovanni Cernogoraz sa  137 bodova (115+22) iz SK  Gord iz Novigrada Istarskog,  a treće mjesto osvojio je njegov klupski kolega Marko  Germin sa 136 bodova  (114+22).
 Ekipno prvo mjesto osvojio  je SK Gord u sastavu: Marko  Germin, Nino Prekratić i Giovanni Cernogoraz s pogođenih 341 “golubom”. Drugo mjesto osvojio je SK Gaj iz  Zagreba, a treće SK Turopolje.
 Hrvatska reprezentacija za  koju su nastupali Giovanni  Cernogoraz, Josip i Anon  Glasnović pobijedila je Sloveniju rezultatom 347 : 337.
 


Žene gađaju žive mete


Na kupu Hrvatske u gađanju letećih meta nastupile su i četiri žene.  Najbolja je bila Jasmina Maček (74) iz Slovenije ispred Une Kovačić (65)  iz SK Turopolje i Ivane Blažević (60) iz SK Osijek 1784. Nastupila je još  Ana Baban iz SK Osijek 1784 koja je pogodila 59 “golubova”.