Želimir Puljić krstio malog Veljka Mršića

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
krstenje
Malog Veljka krstio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić ove nedjelje je tijekom misnog slavlja, koje je  predvodio, u župnoj crkvi Sv.  Petra na Ploči u Zadru krstio  Veljka, šesto dijete u obitelji  Emice i Rade Mršića. Majka  Emica, fizioterapeutkinja zaposlena u liječničkoj ambulanti u Ninu i otac Rade,  radnik, svom su djetetu dali  ime po djedu. Sedmomjesečni  živahni dječak sretno raste u  obitelji brojne djece: Tanja  ima 16 godina, Ante 15, Marija 14, Božidar 13, a Anđela  11 godina. Krsni kum Veljku  bio je Kažimir Puntarović.

- U našoj ulici Josipa Basiolija na Ploči samo ove godine rođeno je više od 20  djece. Vrlo je živo, djece je u  svakoj kući, rekla je majka  Emica. Župnik don Gašpar  Dodić i nadbiskup Puljić izrazili su radost zbog novog člana župne obitelji i Crkve.  Obitelj u kojoj se članovi  međusobno vole, pomažu i  ponizno služe jedno drugome,  obitelj koja živi od molitve i  sakramenata, gdje se razmišlja i razgovara o duhovnim  pitanjima, takva je obitelj plodna zemlja za razvoj čovjeka,  rekao je mons. Puljić. Istaknuo je važnost toga da dijete  živi u dobrim uvjetima gdje  odgoj roditelja ostvaruje  ozračje duhovne dubine u kojem dijete prima uzorne poticaje za razvoj svog života od  najranijih dana. Istinske vrednote ljubavi i darivanja u  obiteljskom životu posvjedočit će se i na prvom nacionalnom susretu hrvatskih  katoličkih obitelji u  Zagrebu  5. lipnja na Hipodromu na  susretu s papom Benediktom  XVI., podsjetio je nadbiskup,  te su obitelji iz cijele Hrvatske, pa i Zadarske nadbiskupije, pozvane na taj jedinstveni susret u Zagrebu.  Papine će poruke svima biti  ohrabrenje i dodatni poticaj u  radosti življenja obiteljskog  zajedništva.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno