Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Proljeće 2012. razveselilo najmlađe

29.05.2012. 22:00
Proljeće 2012. razveselilo najmlađe


Plivački klub Zadar i ove je godine organizirao tradicionalno interno natjecanje – Proljeće 2012., miting koji je u subotu na bazenu Višnjik poslužio za demonstraciju naučenih tehnika 220 najmlađih članova. Raspoređeni u osam dobnih skupina u glavnim su se ulogama ponovno našli nenatjecatelji, dok su oni s više iskustva i licencama HPS-a zauzeli sudačka mjesta te pomogli da klupska plivačka revija podsjeti na kudikamo razvikanije manifestacije.
Vodu su u bazenu pjenili plivačice i plivači od 1998. do 2006. godišta, a zajedno s njima pažnju su plijenili i mališani iz Dječjeg vrtića Latica te članovi Down udruge Zadarske županije. Najboljih troje po disciplinama i kategorijama konkurirali su za medalje, a za zadovoljstvo preostalih sudionika pobrinuo se PK Zadar dodjelom diploma, odnosno nesebični pljesak ispunjenih tribina. Možda i najbolje nagrade klupskim su uzdanicama bile savladane četiri različite tehnike, startovi i okreti, stečeno natjecateljsko iskustvo i brojni osobni rekordi. 
Treneri Danijela Kurtin, Željko Olujić, Branko Perinčić, Marijana Ikić, Silva Žabo, Josip Miliša i Josipa Nekić po isteku mitinga nisu krili oduševljenje viđenim, složno ustvrdivši da su manifestacije na kojima se okupljaju mladi sportaši i svi ostali uključeni u njihov razvoj pun pogodak.
A “svi ostali”, tj. roditelji, članovi sudačke organizacije, bivši plivači i treneri na kraju su se okušali u štafeti 4 x 25 m slobodno. Atrakcija je u svih osam staza bila zajamčena, pa ni sponzori natjecanja nisu htjeli škrtarili na nagradama. Svi su bazen morali napustiti ispunjeni i zadovoljni, kako na Proljeću običaj i nalaže.