Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Traže se statisti za “Malog diva”!

29.05.2012. 22:00
Traže se statisti za “Malog diva”!


Snimat će se u četvrtak 31. svibnja (na mostu) i u petak 1. lipnja (na Kalelargi) od 17.00 sati


Već nekoliko tjedana traje snimanje prvog dugometražnog filma čija se radnja odvija u Zadru i okolici, a filmska i glumačka postava također je zadarska. Od autora scenarija filma “Mali div” Branimira Čakića i redatelja Igora Goića saznajemo kako će upravo ovog tjedna u Zadru biti snimane masovne scene za koje će im trebati podrška građana Zadra.
– Film “Mali div” zapravo je priča o malom čovjeku i velikim djelima. Radnja filma se najvećim dijelom događa u Zadru, a neke scene snimali smo u tisućljetnim maslinicima kod Luna na otoku Pagu. Predstoji nam još snimanje na Tulovim gredama na Velebitu i u NP Plitvice, saznajemo od Čakića, Zadranima poznatog i po romanu “Vanian”.
– Iako raspolažemo sa skromnim financijskim sredstvima, zadovoljni smo s dosad napravljenim. Snimili smo trećinu materijala, ali sada nas zapravo čeka najveći, vjerojatno i najzahtjevniji dio posla, a to je snimanje masovnih scena u Zadru, kaže Igor Goić.
– Glavnu ulogu u filmu tumači Enio Meštrović i mislim da nitko osim njega nije mogao biti bolja osoba koja ima snage odglumiti tako osebujan i snažan lik. Njegovu kćer glumi mlada zadarska glumica, studentica glume u Osijeku, Paola Slavica, a ostale likove glume zadarski glumci Dragan Veselić, Sanja Zalović i mnogi drugi poznati Zadrani. No, i sam Zadar je na neki način glavni lik priče, a samim tim i građani ovog grada. Upravo njih pozivamo da nam se pridruže kao statisti u snimanju masovnih scena na mostu i Kalelargi, kaže Brane Čakić.
Snimat će se u četvrtak 31. svibnja (na mostu) i u petak 1. lipnja (na Kalelargi) od 17.00 sati. Svoj dolazak na snimanje potvrdili su članovi navijačke skupine Tornado, predvođeni Borom i Butom te zadarski srednjoškolci.
– Bilo bi nam izuzetno drago da na snimanje dođe što više Zadrana, pogotovo u petak na Kalelargu jer nam je potreban veliki broj ljudi. Oni koji to mogu i žele, ali nije obavezno, neka se obuku u retro stilu, otprilike iz doba s kraja 70-ih ili početka 80-ih, ali ponavljamo, nije toliko važno. Samo dođite i podržite nas, poručuju mladi zadarski filmaši.