Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Velebit najviši

29.05.2012. 22:00
Velebit najviši


Nogometaši Velebita pobjednici su prvebstva županije za veterane nakon što su u finalnoj utakmici pobjedili s tijesnih 2:1 momčad Sv. Ivana. Na taj način Benkovčani su stekli pravo sudjelovanja na državnom prvenstvu u Poreču, a vjerojatno i Sv. Ivan budući da su i prošle godine oba finalista također igrali na državnom prvenstvu. Nakon kratkotrajnog slavlja na travnjaku u ime ŽNS – a poraženim, odnosno kapetanu Slobodanu Marušiću Ribi pehar je uručio Ante Delija, a povjerenik natjecanja Edo Perinčić uručio je kapetanu Velebita Mariju Viduki pehar za prvo mjesto.
Zaslužena pobjeda nogometaša Velebita koji su na travnjaku u ovom trenutku bili nešto bolja momčad. Benkovčani su slavili minimalnom pobjedom iako je prema prilikama rezultat mogao biti i obrnut. Odmah u početku Benkovčani su imali dvije prigode da bi ubrzo nakon toga došli u vodstvo 1:0. U kaznenom prostoru dobru su kommbinaciju izveli Viduka i Petrović da bi potonji loptu iz blizine pored Marušića smjestio u mrežu. Do poluvremena se vodila vrlo čvrsta borba izjednačenih suparnika, a po prikazanoj igri mogli bi im pozavidjeti i seniori u županijskoj ligi.
U nastavku također se igralo brzo, čvrsto i kvalitetno. Za Sv. Ivan izglednu prigodu je imao Erlić je je na šut iz blizine Franjkić dobro reagirao. Usljedilo je malo duže razdoblje igre na sredini terena. Potom je u prigodi bio Rakić koji se sjurio s boka te je sa 5-6 metara snažno šutirao ali ravno u Franjkića koji je uspio ukrotiti neugodan udarac. Uzvratio je najbolji strijela lige Mario Viduka ali je njegov udarac glavom završio za malo preko grede.
Uporni nogometaši Sv. Ivana napokon su uspjeli postići goli izjednačiti kada je Vedrić lijepo ubacio do Erlića koji je s loptom krenuo naprijed ali je srušen te je sudac pokazao na bijelu točku. Siguran reslizator bio je Alen Vedrić poslavši brzu prizemnu loptu ispod Franjkića. Pred kraj već su svi pomislili da će utakmica okončati neodlučeno međutim, Benkovčani su postigli pobjedonosni gol. Lopta je bila nabačena u šesnaeterac gdje je došla do Viduke od koga se više odbila nego je šutirao te je odskakutala pored Marušića u mrežu.  


Lista strijelaca


36 golova – Mario Viduka (Velebit)
21 gol – Mladen Rakić (Sv. Ivan)
14 golova – Zoran Erlić (Sv. Ivan)
12 golova – Jurica Vulin (Pakoštane)




SV. IVAN – VELEBIT 1:2


ZADAR – Igralište Bagat. Gledatelja 50. Sudac: Zvonimir Sinovčić. Pomoćnici: Domagoj Knez i Marin Miletić. Strijelci: 0:1 Petrović (23′), 1:1 Vedrić (70′), 1:2 Viduka (89′).
SV. IVAN: Marušić, Čačić, Katuša, Gardijan, Vedrić, Oljica, Maltež, Rakić, Pedić, Pinčić, Mikec. (P. Baždarić, Mikulec,. Ročak, Grgić, Magaš, Zrilić, Dijan, S. Baždarić, Erlić). Voditelj: Marin Paleka.
VELEBIT: Franjkić, Majić, Matoš, Pešut, Čačić, Brkljača, Mamić, Viduka, Vrdoljak, Štrenja, Orlović. (Bačić, Ćumurdžić, Šikić, Radaš, Miletić, Petrović). Voditelj: Dušan Šegota.


Izjavili su


Voditelj Velebita Dušan Šegota
– Što reći, mislim da smo bili bolji te da smo zasluženo pobjedili što je naš prvi trofej. I naši suparnici bili su dobri ali nisu imali sreće eto, takav je nogomet. Od igrača nebih nikoga posebno phvalio jer su svi igrali na visokom nivou, pobjedio je kolektiv. Našem veselju nema nema kraja pa po povratku u Benkovac spremamo veliku feštu.
Kapetan Velebita Mario Viduka
– U skupini smo bili uvjerljivo prvi sa 12 bodova prednosti. Imamo slodnu momčad sa nekoliko za vetrane mladih igrača, a i dobra smo klapa. Što se tiče utakmice mislim da je bila dobra i izjednačena. kako smo mi pobjedili isto tako mogli su i oni ali nisu imali sportske sreće. Kod našeg drugog gola imao sam malo sreće te je lopta uspjela ući u u gol.