Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

ZAMP blokirao račun Vox televiziji

29.05.2012. 22:00
ZAMP blokirao račun Vox televiziji


Iz Službe za odnose s javnošću Hrvatskog društva skladatelja – Službe zaštite autorskih muzičkih prava poručuju kako su, unatoč svim nastojanjima, bili prisiljeni aktivirati zadužnice šest televizijskih lokalnih postaja: Kanala Ri, NET-a, Srce TV Čakovec, TV Dalmacije, TV Šibenika i Vox TV-a Zadar.
“Na ovaj korak bili smo prisiljeni i zbog ravnopravnog tretiranja svih korisnika na tržištu, odnosno ostalih 15 postaja koje naknadu plaćaju”, ističu iz HDS-a.
Prije naplate dugovanja, korisnici su, tvrdi se, u više navrata pismeno i telefonski informirani o dugovanju te opomenuti da ga podmire. Većina televizijskih postaja koje nisu podmirili dugovanja dužne su dvanaest i više mjeseci, a iz HDS ZAMP-a poručuju i to kako su svim postajama koje posluju s teškoćama, a koje su zatražile obročnu otplatu dugovanja, to i omogućili.
Naknade koje televizijske postaje plaćaju za korištenje glazbenih djela u svojem programu, sporazumno su ugovorene s Nacionalnom udrugom televizija i iznose 4 posto od prijavljenog bruto prihoda postaje.