Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Polača odlična, kup Zadru

Autor: Čedo Fabulić

29.05.2013. 22:00
Polača odlična, kup Zadru

Foto: Vedran SITNICA



Nogometaši Polače u 70. minuti nakon 1:3 izjednačili su na 3:3, no kvalitetniji Zadrani u konačnici su s dva pogotka osvojili Županijski Kup
Na koncu pobjeda, ali dosta teško ostvarena prvoligaša sa Stanova koji su se na taj način kvalificirali u pretkolo Kupa na razini Hrvatske. U utakmici sa dosta golova prvi je mrežu Polače vrlo rano načeo Jure Jerbić. Mršić je izveo korner, a u skoku najviši je bio Jerbić koji loptu glavom šalje u mrežu. Potom je usljedio period nezanimljive igre sve do 22. minute kada Fantov šutira, ali visoko preko grede.
Nakon nekoliko minuta Zadar je povečao vodstvo na 2:0. U šesnaetercu Polače Muić je asistirao Mršiću koji šutira ne jako, ali je lopta ipak prevarila Džaju. Radost navijačima Polače koji su došli u velikom broju donjelo je smanjenje na 2:1. U kaznenom prostoru Zadra Sarić je igrao rukom te sudac Čulina pokazao nabijelu točku. Precizan realizator bio je Ante Prtenjača koji šalje lopu u jednu, a Gluić je otišao na drugu stranu. U 37. minuti dobru prigodu imali su Polačani, točnije Šubić koji nakon nekoliko lažnjaka šutira iskosa te je Gluić imao dosta muke da zaustavi loptu. U kontri Surać je izvrsno asistirao za Mršića koji je sam ispred Džaje ali ovaj uspjeva obraniti. U 40. minuti novo vodstvo Zadra. U akciji u šesnaetercu Polače Mršić je petom asistirao za Viduku koji šutira u suprotni kut i pogađa malu mrežicu.
U nastavku utakmice Polačani su zaigrali unatno bolje te su uspjeli smanjiti na 3:2. Prethodno je Čirjak iz slobodnog udarca šutirao preko živog zida, ali i tik preko grede. Korner za Polaču izveo je Ante Prtenjača, a u skoku najbolje se snašao Niko Peraić. U 68. minuti vrlo dobar šut Jerbića, no lopta odlazi pored suprotne vratnice. Polača je u 70. minuti izjednačila na 3:3 što je na tribinama popraćeno ovacijama navijača Polače. U brzoj kontri našao se Šime Prtenjača, a njemu uz bok trčao je Ljubović, no Prtenjača je uspio šutirati i prebaciti istrčalog vratara Gluića. Potom Surać šalje diagonalu za Jerbića koji šutira iz trka, ali Džaja brani nogama. Vodstvo 4:3 za Zadar djelo je juniora Ikića koji je nakon kornera na drugoj stativi bio najviši u skoku. Konačan rezultat 5:3 postavljen je desetak minuta prije kraja. Ivančić je sa strane uletio u šesnaeterac te po zemlji šalje loptu na drugu stativu gdje ju je dočekao Muić koji lako poentira.  


 ZADAR – POLAČA 5:3


ZADAR – Stadion na Stanovima. Gledatelja 600. Sudac: Jerolim Čulina. Pomoćnici: Ivan Zdrilić i Josip Budan. Strijelci: 1:0 Jerbić (5), 2:0 Mršić (25), 2:1 A. Prtenjača (32), 3:1 Viduka (40), 3:2 N. Peraić (53), 3:3 Š. Prtenjača (70), 4:3 Ikić (76), 5:3 Muić (79).
ZADAR: Gluić, Sarić (od 70. Bilaver), Šimurina, Surać, Jerbić, Tokić (od 46. Čirjak), Prahić(od 59. Ljubović), Mršić (od 46. Ivančić), Viduka, Ikić, Muić. Trener: Ferdo Milin.
POLAČA: Džaja, Grgurović (od 87. Galac), Gatara, J. Prtenjača, J. Bobanović (od 83. R. Prtenjača), Šubić, Fantov, A. Prtenjača, Bašić (od 73. L. Bobanović), Š. Prtenjača (od 83. Volpi-Kobal), N. Peraić. Trener: Kristijan Tuta.




 GRŽAN I PERICA S REPREZENTACIJOM DO 19 GODINA


Protiv Polače jučer nisu nastupili Šime Gržan i Stipe Perica koji su od utorkau Zagrebu na pripremama reprezentacije do 19 godina. Ovu mladu hrvatsku selekciju očekuje nastup u Gdanjsku na završnim kvalifikacijama Europskog prvenstva. Hrvatska prvu utakmicu igra 05. lipnja protiv Grčke, dva dana kasnije na rasporedu je dvoboj s domaćinom Poljskom, a 10.lipnja Hrvatska igra protiv Španjolske. Samo pobjednik skupine nastupit će na EP-u koje se od 20. srpnja do 01. kolovoza održava u Litvi. Trenutačno su na pripremama 24 igrača od kojih će 18 putovati u Gdanjsk.