Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Tradiconalno okupljanje belafuških vinogradara i natjecanje vinara

Autor: Z L

29.05.2013. 22:00
Tradiconalno okupljanje belafuških vinogradara i natjecanje vinara

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Društvo prijatelja Belafuže i ove godine organizira svoju tradicionalnu manifestaciju na kojoj će se dvanaesti puta okupiti domicilni vinogradari i mali vinari. – Manifestaciju smo osmislili i utemeljili prije 12 godina s primarnim ciljem da žitelje Belafuže potaknemo povratku kulturi loze i u proizvodnji domaćeg, što kvalitetnijega vina – kaže Mile Šimunov, tajnik Udruge.
Kao i sve dosadašnje i ova će se manifestacija održati u dvoru Sonje Petrić na Putu Nina, u jezgri negdašnje Belafuže. – Kušanje i ocjenjivanje vina povjereno je eminentnim stručnjacima – ističe Nenad Petrić, predsjednik.
Za ovogodišnju manifestaciju vinari će uzorke svojih vina dostaviti u petak 31. svibnja počevši od 16 sati, po već ustaljenom postupku, a posebno povjerenstvo spremit će ih pod šifriranim podacima.
Dakle, u subotu 1. lipnja u Belafuži, još jedna velika fešta. – A imat ćemo i prigodnu izložbu, napominje Petrić. Riječ o fotografijama koje će posljetiteljima omogućiti mali povratak u prošlost, u doba kada su u Belafuži još ‘prometovali’ karovi koje su vukli ili konji ili magarci.