Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

FOTOGALERIJA: Dukić s pročelnicima otvorio novo raskrižje na Meladi pa najavio otvaranje i svih ostalih gradskih cesta

30.05.2018. 11:43
FOTOGALERIJA: Dukić s pročelnicima otvorio novo raskrižje na Meladi pa najavio otvaranje i svih ostalih gradskih cesta


Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, sa suradnicima, obišao je danas novootvoreno i rekonstruirano raskrižje ulica Benka Benkovića, Put Bokanjca i Put Nina i radove na uređenju buduće tržnice na Meladi.
Podsjetimo, radovi su započeli koncem listopada prošle godine. Predviđeni rok trajanja radova bio je 30. lipnja ove godine, a radovi su dovršeni mjesec dana prije ugovorenog roka. Radove vrijedne 6,5 milijuna kuna izvodila je tvrtka Vodoinstalacija, a nadzor je provela tvrtka Gin d.o.o. Nova gradska prometnica, ulicama Benka Benkovića, Domovinskog rata, Hrvoja Ćustića, Petra Skoka i Marina Getaldića, omogućava bolju protočnost prometa i čini jednu od četiri cestovne transverzale grada Zadra. U sklopu projekta rekonstruirana je i nadograđena sva prateća komunalna infrastruktura – odvodnja, nogostupi, javna rasvjeta, vodovodna mreža. U sklopu rekonstrukcije izgrađena je i sekundarna kanalizacijska mreža u dvije ulice – Fra Luje Marune i Nikole Strmića.
Gradonačelnik Branko Dukić odmah se na početku zahvalio građanima na strpljenju i što su tolerirali radove kako na ovom raskrižju tako i po cijelom gradu. Najavio je kako će kroz dan, dva svi radovi u gradu Zadru biti gotovi i kako će se promet napokon početi normalno odvijati.
– Na ovom križanju smo dobili jednu od transverzala, od groblja do Žmirića prema Ninu, kojom ćemo poboljšati prometovanje gradom Zadrom. Jedina stvar koja još nedostaje je tržnica. Nju ćemo premjestiti 50-tak metara iznad, radovi su u tijeku i vjerujem da će građani ovog kvarta, kao i Petrića i Brodarice biti zadovoljni i da će moći od sada uživati u prometovanju i normalnom življenju, kazao je Dukić, čestitavši izvođačima koji su završili radove prije roka.
Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darko Kasap, kazao je kako se završetkom radova na ovom raskrižju dobio gotovo kilometar novo asfaltirane prometnice s pristupnim putevima ka samom raskrižju, novo semaforizirano raskrižje s kojim je moguće upravljati, a u pripremi je i budući „pametni“ transportni sustav na ovom i svim ostalim raskrižjima.
Kasap je najavio i ostanak improviziranog kružnog toka na tom području.
Sutra se očekuje i puštanje u promet ulice u samim Jazinama, na Liburnskoj obali.