PALA DEVETORKA Iz Zagreba u Zadar redovito je putovala droga, lova se brojila u eurima i kunama

Slika korisnika valentinam
Suradnja zagrebačke i zadarske policije
ijekom kriminalističkog istraživanja ukupno je na području Zagreba i Zadra pronađeno 4.092 grama marihuane, 7,5 grama kokaina, četiri digitalne vage za precizno mjerenje težine, lovačka puška, 29 komada streljiva cal. 7,9 mm, 12 mobilnih uređaja te novčani iznos od 9.000 eura i 29.800 kuna, za koji se sumnja da je protupravno stečeni preprodajom droge
PU zadarska/Ilustracija
zadarska policija uhitila je dvojicu dilera

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga dovršili su, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, višemjesečno kriminalističko istraživanje nad devetoricom osumnjičenika starosti od 24 do 46 godina, zbog osnova sumnje da su počinili više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestila je na svojim službenim stranicama Policijska uprava zagrebačka, koja je u ovom slučaju surađivala i sa zadarskom policijskom upravom. 

- U utorak, 29. svibnja 2018. policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke su u suradnji s policijskim službenicima Odjela kriminaliteta droga PU zadarske uhitili su devet osoba (od toga sedam  na području Zagreba i dvije na području Zadra).  Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 36-godišnjak i 34-godišnjak nabavljali marihuanu i kokain, koje su potom samostalno ili posredstvom ostalih osumnjičenika prodavali drugim preprodavačima droge na području Zagreba. Također, utvrđeno je da je 36-godišnjak zajedno s 31-godišnjakom  kontinuirao prevozio marihuanu iz Zagreba u Zadar, gdje su je prodavali 24-godišnjaku i 29-godišnjaku koji su je dalje prodavali kupcima na području Zadra, stoji u izvješću zagrebačke policije. 

Osim devetorice osumnjičenika, tijekom svibnja 2018., također u sklopu ovog kriminalističkog istraživanja na području Zagreba policijski službenici Službe kriminaliteta droga uhitili su 37-godišnjaka (kod kojeg je pronađeno 1.993 grama  marihuane), 51-godišnjaka (kod kojeg je pronađeno 1.025 grama marihuane) i 34-godišnjaka (kod kojeg je pronađeno 1.062 grama marihuane) te su protiv njih  podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. 

- Tijekom kriminalističkog istraživanja ukupno je na području Zagreba i Zadra pronađeno 4.092 grama marihuane, 7,5 grama kokaina, četiri digitalne vage za precizno mjerenje težine, lovačka puška, 29 komada streljiva cal. 7,9 mm, 12 mobilnih uređaja te novčani iznos od 9.000 eura i 29.800 kuna, za koji se sumnja da je protupravno stečeni preprodajom droge. Osumnjičeni su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku, dok je nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeta kaznena prijava. Protiv 34-godišnjaka će zbog prekršaja iz članka 10 Zakona o oružju biti podnijet optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Zagrebu, zaključili su iz PU zagrebačke.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno