Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vandali počupali tek posađene masline u dvorištu škole Šimuna Kožičića Benje

31.05.2018. 06:39
Vandali počupali tek posađene masline u dvorištu škole Šimuna Kožičića Benje


Dokle nečije divljaštvo, nekultura i obijest može ići dokazuje  slučaj počupanih i uništenih mladica maslina uz samu Osnovnu školu  Šimuna Kožičića Benje. Naime, skupina divljaka uništila je masline u  utorak kasno navečer.
 – Sinoć oko 22 sata čuvar je čuo buku s obližnjeg igrališta na kojem se  okuplja grupa mladih te je vidio nekolicinu njih kako skaču po kolcima  koji drže masline, čupaju ih i divljaju. Čim su vidjeli stražara, udaljili su  se, ali kad se on maknuo vratili su se. Ovo je zaista strašno, nemam riječi,  ne znam zašto bi netko ovo učinio, rekao nam je vidno uzrujan ravnatelj škole Marko Marin. Istaknuo je kako je zbog cijelog slučaja zvao  policiju te se nada kako će počinitelji biti uhvaćeni i da će prestati s ovakvim ponašanjem.
– Ovo nije prvi put da su nešto oštetili, svako malo imamo problema  jer nam puše ispred ulaza u školu, razbili su alarm iznad ulaza, izbili staklo na ulaznim vratima, već su nekoliko puta iščupali po nekoliko maslina, ali nikad ovoliko. Ovo je zaista prešlo svaku mjeru. Čuvar ih je vidio i  prepoznao je neke od njih tako da sad čekamo policiju pa ćemo vidjeti  što će dalje biti, rekao je Marin istaknuvši kako mu je žao da je do ovoga  došlo, ali kako ne mogu tolerirati vandalizam i razbijanje oko škole.
Inače, mladice maslina su posađene u ožujku na mjestu gdje su stajali  borovi, koje su posjekli jer su počeli predstavljati opasnost za zdravlje  djece.
Iz policije su nam potvrdili kako su dobili prijavu da su iščupane dvije  masline te kako je događaj u obradi.