Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U subotu fešta vina i glazbe

30.05.2019. 14:38
U subotu fešta vina i  glazbe


U Zadru će se po treći puta, u subotu, 1. lipnja održati Wine & Music. Događaj koji je danas najavljen u HGK županijskoj komori  Zadar, povezuje vrhunska vina, ugodnu glazbu i izvrsne delicije.
Tvrtka Eno expert na Trgu Petra Zoranića organizira Wine & Music  druženje uz vrhunska vina, izabrane delicije i zavodljivu glazbu. Događaj podupiru HGK – Županijska komora Zadar i Zadarska županija te  grad Zadar. Kako je rekao organizator Miodrag Hruškar, od 20:00 do  00:00 posjetitelji će imati priliku uživati u spoju nadahnutih vina strastvenih hrvatskih vinara, ukusnih delicija i glazbi naših vrhunskih umjetnika.


Specijaliteti i vino
– Wine & Music ima za cilj promovirati kvalitetne vinare, proizvođače  hrvatskih delicija i stvoriti pogodne poslovne mogućnosti kroz  umrežavanje s ugostiteljima zadarskog područja. Gosti će tako moći  uživati u čitavoj paleti raznovrsnih vina vrijednih hrvatskih vinara, a to  su PZ Maslina i vino, Vinarija Škaulj, Vinarija Jokić, Vina Fiolić, Vina Arbanas, Vinarija Karaba, Vinarija Testament, Agro Maleš, OPG Davor Livaić, Vina Sokač, Vina Posavec, Vinarija Kos te Vinarija Voštinić-Klasnić, rekao je Hruškar.
Za ukusne delicije pobrinuli su se Sirela i Agro Maleš. Sirela će predstaviti raznovrsnu ponudu sirova, od blagih, neutralnih do punih, dozrelih, a Agro Maleš će uz vina predstaviti tradicionalni dalmatinski  pršut. Na festivalu sudjeluje i mladi istarski maslinar Andrea Brečević  koji će prezentirati svoj brand Rheos iza kojeg se kriju ekstra djevičanska maslinova ulja, a kakao kaže Hruškar, za dobru hidratizaciju organizma pobrinut će se Jamnica.
Uživanje u finoj kapljici, glazbeno će pratiti Acoustic duo Mateja i  Hrvoje.


Pozitivne reakcije publike
– Tvrtka Eno expert do sad je organizirala više Wine & Music  druženja u Zagrebu. U Zagrebu je zbog velikog broja festivala došlo do  malog zasićenja, no zbog pozitivnih reakcija zadarske publike na dva  prethodna Wine & Music-a u Zadru, odlučili smo da se on svakako mora ponoviti i ove godine. Zadar nije odabran slučajno, jer uz vrsne vinare, tu žive i brojni vinoljupci. A preko 100 njih dodatno znanje o vinima  steklo je zahvaljujući tečajevima koje u Zadru održava upravo tvrtka  Eno expert, rekao je na kraju druženja s novinarima Miodrag Hruškar.
Savjetnica za ruralni i otočni razvoj Zadarske županije Olja Radulić  rekla je da je i ovaj festival vina organiziran kao obogaćivanje turističke  predsezone.
– Dobrim djelom je to promocija vina zadarskog kraja. Zadarska  županija od samog početka prati svoje vinare koji postižu iznimne rezultate. Ova manifestacija nije samo namijenjena njima i već i svim  žiteljima našeg područja, rekla je Olja Radulić.