Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Drugim poluvremenom do velikog finala

30.05.2021. 07:16


Mladi košarkaši Zadra izborili su finale juniorskog prvenstva nakon što su jučer u polufinalnom okršaju svladali vršnjake iz Bosca rezultatom 90:69. Nakon izjednačenog prvog poluvremena u kojem su Zagrepčani pružili vrlo dobar otpor, nastavak je donio buđenje Selinovih trupa koje su ubacile u brzinu više i stigle do prilike da uspješnu sezonu okrune trofejom.
Bosco je bolje otvorio susret i rano se odvojio na tri posjeda prednosti (2:9), no nije trebalo dugo čekati da Zadrani vrate stvari na početak i poravnaju rezultat. Nastavak prvog poluvremena protekao je u izjednačenoj igri dvaju ravnopravnih suparnika u kojoj se posebno isticao mladi Luka Krajnović koji je do odlaska na veliki odmor ubacio 14 poena, stvarajući velike probleme zadarskoj obrani. S druge su strane raspoloženi bili Krševan Klarica (11 koševa) i Domagoj Horvat, no bez većeg doprinosa Duje Brale i Tomislava Mihaela Buljana u svlačionice se otišlo s minimalnih 40:39 za Zadar. Otvaranje drugog poluvremena donijelo je bolju igru dalmatinskog sastava koji je podigao agresivnost u obrani i ostavio domaćine na samo 12 poena u trećoj četvrtini, a s druge je strane povukao Lovre Stanović koji je ugradio osam koševa u zadarsku seriju 10:0 kojom su Selinovi momci preuzeli rezultatsku inicijativu.
Kada su jednom otišli na dvoznamenkastu razliku, Zadrani se više nisu osvrtali te su mirno sačuvali prednost i izborili okršaj s Cedevitom Junior koja je u prvom polufinalu lakoćom svladala Split rezultatom 104:72.