Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Žuveli nije bilo dovoljno za pobjedu

30.05.2021. 21:19


Nezavisni kandidat za župana dr. Ivica Žuvela ostvario je dobar rezultat u drugom krugu lokalnih izbora, ali ipak nedovoljan kako bi pobijedio HDZ-ovog kandidata, Božidara Longina. U gradu Zadru Žuvela je bio bolji za više od 4.000 glasova, osvojio ih je 58 posto, naspram Longinovih 42 posto, no Longin je razliku nadoknadio u ostatku županije te na kraju slavio s razlikom od oko 1.500 glasova.


 


Dr. Ivica Žuvela je nakon objave rezultata bio nedostupan za komentare. Na izborno jutro je uz pratnju supruge svoje je glasačko pravo ostvario u u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje gdje je predvidio borbu do zadnje minute.




 


– Supruga i ja smo obavili svoju građansku dužnost. Na građanima je da izađu na birališta i pokažu što žele te čije ideje i projekte prihvaćaju, kazao je dr. Žuvela istaknuvši kako njegovi rezultati ovise o izlaznosti, no da je u svemu najvažnija fer i pravedna borba do zadnje minute.


 


Žuvela je bolji rezultat ostvario u Kukljici gdje je imao 62 posto glasova, u Povljani 68, u Salima 52 posto, u Stankovcima 58 posto, a u Vrsima je imamo 55 posto.


U gradu Benkovcu, Žuvela je izgubio za 500 glasova.